Sportklas erg actief!

Activiteiten

De afgelopen weken heeft de sportklas van Het Kwadrant aan een aantal leuke activiteiten deelgenomen. De lessen stonden in het teken van wandklimmen, snorkelen en zwemmen. Daarnaast kregen de leerlingen een verzorgde basketbalclinic door een trainer van Basketbal Promotie Limburg.

Lees verder

Verslag van thema avond "de creatieve chaoot"

Ouders

Op 15 april jl. vond de thema avond ‘De creatieve chaoot’ plaats. Deze interessante en leerzame avond was georganiseerd door de drie ouderraden van LVO-Weert.

Lees verder

LSD (laatste schooldag) voor onze 4-jaars

Leerling- en ouderinformatie

Natuurlijk vindt de school het belangrijk dat de LSD op een leuke en feestelijke wijze verloopt. Daarom heeft directeur Jan Mueters het volgende hierover geschreven.....

Lees verder

Het WoZoCo project

Nieuws en nieuwtjes

In het woonzorgcomplex op Hushoven heeft Het Kwadrant twee appartementen in gebruik genomen die fungeren als lesomgeving. Leren in de echte wereld. De beschikking over deze ruimtes is mogelijk geworden door de uitstekende samenwerking met Wonen Limburg en Stichting Land van Horne.

Lees verder

Presentatie zintuigenpark

Nieuws en nieuwtjes

De leerling van 2e jaar techniekklas hebben een tijdje geleden de opdracht gekregen van de gemeente Weert om een zintuigenpark te bedenken en te ontwerpen. Na uitleg, en een presentatie georganiseerd door de gemeente Weert, zijn onze leerlingen aan de slag gegaan. Kenniscentrum Groen & Handicap werd gevraagd te adviseren bij het proces en bij de inhoud

Lees verder

Eerste koffie-uurtje in WoZoCo (WoonZorgComplex) Hushoven.

Nieuws en nieuwtjes

Het Kwadrant heeft in dit nieuwe complex 2 appartmenten en op woensdag 9 april werd de eerste bijeenkomst gehouden met de leerlingen en de bewoners.

Lees verder

Nieuw: het JustYoung Magazine voor de Jeugd!

Leerlingeninformatie

Het eerste nummer van het nieuwe JustYoung Magazine zal voor de meivakantie bij alle leerlingen van het middelbaar onderwijs in de Gemeente Leudal, Nederweert en Weert gratis uitgedeeld worden in de klas.

Lees verder

Geslaagd muziekgala 2014

Nieuws en nieuwtjes

Dinsdag 1 april, woensdag 2 april en donderdag 3 april vond voor de 30e keer het Van Horne Muziekgala plaats in het Munttheater in Weert. Circa 150 leerlingen van de Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant hebben gezorgd voor een zeer afwisselend muzikaal programma.

Lees verder

Techniekleerlingen schilderen in Franciscuskerk

Nieuws en nieuwtjes

Vrijdag 4 april zijn er 10 leerlingen van klas 3 Techniek-breed een handje gaan helpen met het schilderwerk in de St.- Franciscuskerk aan de Biest in Weert. Echt betekenisvol  leren!

Lees verder

Buitenschoolse projecten

Nieuws en nieuwtjes

Door onze sectie Zorg & Welzijn zijn twee mooie projecten binnengehaald. Bij Techniek zijn ze met de gemeente Weert een project gestart waarbij zowel bouw- als Mevi leerlingen aan kunnen deelnemen.

Lees verder

Inspectieoordeel Kwadrant POSITIEF

Nieuws en nieuwtjes

Op dinsdag 1 april en donderdag 3 april heeft de onderwijsinspectie onze school bezocht. De inspectie was erg positief. Het Kwadrant heeft daarmee het basisarrangement gekregen, dat is het hoogst haalbare in inspectietermen.  

Lees verder

Tip van de maand van het CJG

Ouders

Omgaan met media. Mediaopvoeding is belangrijk, omdat we willen voorkomen dat kinderen schade ondervinden van media. Die bescherming is nodig zodat ze juist kunnen profiteren en genieten van al het leuke en goede wat media te bieden hebben.

Lees verder

Praktijkonderwijs eigen website

Nieuws en nieuwtjes

Het Praktijkonderwijs had behoefte aan een stukje eigen identiteit en dus aan een eigen website. Deze is nu on line. Ze heeft veel weg van de site van Het Kwadrant.. Duidelijk is wel, dat Het Praktijkonderwijs deel uit maakt van Het Kwadrant.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2014 Het Kwadrant

Diverse links
      

Roosterwijzigingen    
Kwadrant Bedrijfsleven    
Ouder-en infoavonden 
Teletop Kwadrant     
Magister 
Decanenportal   

 

   

    

 

 

  

    


Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!