Herfstvakantie.

Kwadrant social

Wij wensen iedereen een fijne, zonnige herfstvakantie!

Lees verder

Nieuwe teamleider onderbouw

Nieuws en nieuwtjes

Meteen na de herfstvkantie begint Frank Stals.als onze nieuwe teamleider onderbouw.

Lees verder

Thema-avond: wat is DCD ?

Ouders

Balans Limburg organiseert op woensdag 19 november 2014 een thema-avond in TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16 te Roermond.Het onderwerp van onze thema-avond zal zijn: Wat is DCD?  

Lees verder

Thema-avond: "It’s all in the games" over opvoeden en begeleiden van gamende jongeren

Ouders

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert i.s.m. Philips van Horne SG de thema-avond "It’s all in the games". Over opvoeden en begeleiden van gamende jongeren. Ze maken online vrienden en leren spelenderwijs Engels. Maar ze spelen ook langer door dan ze van plan waren of reageren geïrriteerd of niet als je ze aanspreekt. Gamen brengt jongeren veel goeds, maar kan ook tot problemen leiden. Hoe kun je als ouder je gamende kind opvoeden en begeleiden?

Lees verder

Voorlichtingsavonden

Activiteiten

De drie Weerter scholen en Het College Cranendonck, verenigd in LVO-Weert, willen dat kinderen de beste keuzes maken voor de start van hun toekomst. Daarom verzorgen wij in de eerste week van november van 19:30 tot 21:15 uur uitgebreide voorlichtingsavonden in de regio. Op deze scholenavonden presenteren wij de voordelen van goede samenwerking, de kenmerkende resultaatgerichte aanpak en de leerlinggerichte mogelijkheden. Alle ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 en 8 zijn met hun zoon of dochter voor de voorlichtingsavonden uitgenodigd.

Lees verder

Lesroosterwijziging

Leerling- en ouderinformatie

Op maandag 27 oktober is er in het lesrooster het een en ander gewijzigd. Belangrijk om even verder te lezen en door te klikken naar de vernieuwde lesroosters.

Lees verder

Thema-avond sportief opvoeden

Ouders

Hoe kun je als vader of moeder zorgen dat het goed gaat met je kind op allerlei terreinen zoals in de sport en rond school? Daarover gaat de theatrale lezing van Ewald van Kouwen. Samen met een groep acteurs trekt hij het hele land door.

Lees verder

Cursus Positief Opvoeden

Ouders

Voor ouders met stress of andere psychische problemen. Opvoeden is een hele klus en iedere ouder wil een goede ouder zijn.

Lees verder

Jaarlijkse discofeest voor de onderbouw

Leerling- en ouderinformatie

Vrijdag 17 oktober wordt het jaarlijkse discofeest voor de onderbouw gehouden. Deze happening zal plaats vinden in de aula van de school, aanvang 19.30 uur tot 22.00 uur. SUPER TOF als alle leerlingen van de onderbouw er bij zijn.

Lees verder

Fietscontrole Veilig Verkeer Nederland

Leerling- en ouderinformatie

Het Kwadrant - Weert houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op woensdag 15 oktober a.s. een controle op de technische staat van fietsen. Dit om een extra stimulans te bieden om leerlingen veilig aan het verkeer deel te laten nemen.

Lees verder

Jongeren in Noord-Limburg op de goede weg.

Nieuws en nieuwtjes

Met de meeste jongeren in Noord-Limburg gaat het goed. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD Limburg-Noord. Bijna 7500 leerlingen van leerjaar 2 en 4 van de middelbare scholen in Noord-Limburg vulden in het najaar van 2013 de vragenlijst Jongerenmonitor in.

Lees verder

Deputé Kersten bezoekt 6-jr. techniekopleiding

Nieuws en nieuwtjes

Het Kwadrant ontving hoog bezoek: op 1 oktober bezocht deputé Kersten van de provincie Limburg met enkele beleidsmedewerkers Het Kwadrant. Het bezoek betrof onze 6 - jarige techniekopleiding.

Lees verder

Met Global Exploration naar Peru!

Leerling- en ouderinformatie

Ook dit jaar gaat er weer een groep leerlingen van Het College Weert, de Philips van Horne en Het Kwadrant met Global Exploration op reis. De bestemming? Peru! De voorlichting voor leerlingen vanaf klas 4 vindt op de verschillende scholen plaats in week 40 en 41. De informatieavond voor ouders is op donderdag 16 oktober om 19:30 uur op Het Kwadrant.

Lees verder

Veilig internetten en privacy instellingen op Facebook

Leerling- en ouderinformatie

Heel belangrijk voor iedereen die gebruik maakt van social media. Je vindt hier veel nuttige tips. (adviesbureau Lei Seuren)

Lees verder

Philips van Horne steunt school voor straatkinderen in India

Nieuws en nieuwtjes

De Philips van Horne presenteerde afgelopen week het nieuwe Derde Wereldproject 2014-2015. Al dertig jaar steunt de school uit Weert Derde Wereld onderwijsprojecten van oud–leerlingen.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2014 Het Kwadrant

Diverse links
      

Roosterwijzigingen    
Kwadrant Bedrijfsleven      
Magister 

 


 

SCHOLEN OP DE KAART
(info over alle scholen in Nederland)


 


 

  


 

    


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant

 


 

 

  

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!