Met Global Exploration naar Tanzania

Activiteiten

Ook dit jaar gaat er weer een groep leerlingen van Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant én, voor het eerst, van BRAVO! College Cranendonck met Global Exploration op reis. De bestemming? Tanzania! Binnenkort start de voorlichting voor leerlingen vanaf klas 4. De informatieavond voor ouders is op donderdag 22 oktober om 19:00 uur op de Philips van Horne. Zit je in de vierde klas of hoger, lees dan snel verder.

Lees verder

De online cursus ‘Kopstoring’

Leerling- en ouderinformatie

De online cursus ‘Kopstoring’ zal worden gegeven door het Vincent van Gogh en Metggz vanaf dinsdagavond 1 december vanaf 18.30 uur. De cursus ‘Kopstoring’ is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. In deze cursus kunnen jongeren met elkaar praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben. Daarnaast krijgen ze tips en informatie van de chatbegeleiders. In deze cursus worden in acht online bijeenkomsten belangrijke onderwerpen besproken en oefeningen gedaan. Thema’s zijn; de ziekte van je ouder, de gevolgen voor jou, tijd voor jezelf maken, positief denken en je sociale netwerk.

Lees verder

Dag van de leraar

Op 5 oktober vieren we in heel Nederland de Dag van de Leraar. De Dag van de Leraar is de Nederlandse variant van World Teachers' Day en valt in de Nationale Onderwijsweek. De Dag van de Leraar en alle activiteiten die op die dag door de Onderwijscoöperatie en door scholen zelf worden georganiseerd, hebben als doel alle leraren in heel Nederland te bedanken voor hun tomeloze inzet. Het symbool voor de Dag van de Leraar is een appel. Waarom? De appel staat symbool voor kennis, groei en ontwikkeling.

Lees verder

Open Dag 4 oktober groot succes !

Activiteiten

Op zondag 4 oktober hielden de drie Weerter middelbare scholen Open Dag. Op Het Kwadrant begon de belangstelling reeds voor aanvangstijd op gang te komen. Er was sprake van een gezellige drukte met op een aantal momenten zelfs topdrukte. Er waren in vergelijking met vorig jaar meer bezoekers, voornamelijk bestaande uit leerlingen uit groep 7 en 8 (+ 20 %) met hun ouders. In de wandelgangen waren veel positieve opmerkingen te horen: "goeie sfeer, betrokken docenten, duidelijke uitleg en prima voorzieningen in de (praktijk)lokalen".

Lees verder

Sessies modernisering Wet Onderwijstijd

Leerling- en ouderinformatie

Het nieuwe schooljaar is al enige weken gaande. De veranderingen in de VO-sector maken dat LVO-Weert een heel mooi schooljaar te wachten staat. In 2015 is de modernisering van de Wet Onderwijstijd gerealiseerd. Dat houdt in dat scholen meer vrijheid krijgen wat betreft de invulling van onderwijstijd. Er is zodoende dus meer ruimte voor eigen invulling door de scholen. Dit gegeven maakt dat wij zijn allen moeten gaan nadenken over de huidige onderwijstijd van LVO-Weert.

Lees verder

TIP van het CJG: werk en gezin combineren.

Ouders

Het ouderschap en de opvoeding van pubers kosten de nodige energie. Het is dus geen wonder dat ouders zich af en toe gestrest of vermoeid voelen. Hier eenvoudige tips die een positieve bijdrage kunnen leveren!

Lees verder

DISCO onderbouw! Kom jij ook??!!

Nieuws en nieuwtjes

Op vrijdag 23 oktober wordt een spetterend Disco-feest voor de onderbouw in de aula gehouden. Van 19.30 tot 22.00 uuur. Toegang € 2,- incl. frisdrank en chips. Kom in je coolste, leukste outfit? Misschien ben jij dan degene die een prijs wint!!
Kaartjes vanaf 1 oktober te koop bij Petra aan de balie. (van buiten de school mag je niemand meebrengen)

Lees verder

Practicum biologie

Activiteiten

Werken met een binoculair en met een microscoop: het vraagt een flinke portie precisie, geduld en oefening! Maar het lukt iedere leerling om een beeld te krijgen van een kiemplantje van een bruine boon (eerstejaars leerlingen) en van de kleinste bouwstenen van een organisme, namelijk cellen (derdejaars).

Lees verder

Mogen wij ons even voorstellen? (van het CJG)

Ouders

Mijn naam is Leanne van Dijck. Vanaf 01-01-2015 ben ik gekoppeld aan Het Kwadrant. Ik ben als jeugd- en gezinswerker vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin werkzaam in de gemeente Weert.
Mijn naam is Monique van Bommel. Ik werk als Jeugdmaatschappelijkwerkster van Lumens in de buurt voor de gemeente Cranendonck. In deze functie ben ik onderdeel van het centrum voor jeugd & gezin.

Lees verder

Dance4life actie

Ouders

Dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. We doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen.

Lees verder

Oppascursus voor pubers.

Leerlingeninformatie

Ben jij dol op kionderen en zou jij ook graag een keer willen oppassen? Of wil je juist meer leren over het oppassen op kinderen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Lees verder

Muziekgala 2016, geef je op!

Leerlingeninformatie

Heb jij een muzikaal talent of vind je het gewoon heel leuk om muziek te maken en wil jij drie avonden schitteren op het Muziekgala 2016? Geef je dan op door het volgende te doen:
1. Maak een filmpje waarin jullie het gekozen liedje spelen.
2. Zet dit filmpje op Youtube.
3. Stuur de link en verdere groepsinformatie vóór maandag 2 november naar het e-mailadres: muziekgala2016@gmail.com

Lees verder

Kwadrant en Kiwanis helpen St.-Jans Gasthuis

Nieuws en nieuwtjes

In samenwerking met serviceclub Kiwanis hebben twee leerlingen Bouwbreed van Het Kwadrant een PlayStationkast gemaakt voor het Sint -Jans Gasthuis in Weert. Kiwanis kwam met het verzoek omdat men graag iets wilde doen voor het ziekenhuis in vorm van sponsoring van een PlayStation met bijbehorende TV. 

Lees verder

GGD Limburg-Noord start gezondheidsmonitor Jeugd 2015

Leerling- en ouderinformatie

In oktober 2015 houdt de GGD Limburg-Noord een grootschalige enquête onder leerlingen van klas 2 en 4 van scholen voor het Voortgezet Onderwijs in de regio Limburg-Noord. Dit onderzoek heet ‘Gezondheidsmonitor Jeugd 2015’ en ook onze school doet mee aan het onderzoek.

Lees verder

Nieuwe naam Junior College Cranendonck

Nieuws en nieuwtjes

Onlangs werd het Junior College Cranendonck omgedoopt in Bravo! College Cranendock. Een mooie naam die zeker iets zegt over de kwaliteit van onze zusterschool.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Diverse links
      

 


 

 


 


 

 NTC - locatie AZC Cranendonck


SCHOLEN OP DE KAART

(info over alle scholen in Nederland)


Hoe presteert onze school op de rekentoets?Academische Opleidingsschool


AGENDA CENTRUM JEUGD & GEZIN
najaar 2015 - voorjaar 2016


 

 

Hier kan men zich aanmelden voor
de Nieuwsbrief van het CJG


   


 


     

voor ouders en leerlingen


 

  


     

wegwijzer jeugdgezondheidszorg


 

calamiteitenfolder


 

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!