Opening Nationale Sportweek

Activiteiten

Vrijdag 10 april was er ter gelegenheid van de opening van de Nationale Sportweek een sportdag voor alle eerstejaars leerlingen van Het Kwadrant. De sportdag was georganiseerd door Punt Welzijn in samenwerking met studenten van de Fontys Sporthogeschool. Naast Het Kwadrant deden er ook diverse groepen 8 van basisscholen uit de omgeving van Weert mee.

Lees verder

Auto’s vol met Post-Its

Nieuws en nieuwtjes

De Thornstraat kleurde flink op vandaag. Meerdere auto’s die voor de school stonden geparkeerd waren volgeplakt met post-it blaadjes. Waarschijnlijk gaat het om een vervroegde (Laatste School Dag – stunt). Op sommige auto’s waren de vierkante papiertjes geplakt in de tekst-vorm LSD. Het is overigens gebruikelijk dat tijdens de Laatste School Dag in Weert wat ludieke acties worden uitgevoerd.

Lees verder

Ongeval op Het Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Op vrijdag 10 april 2015 is een leerlinge van het Praktijkonderwijs op Het Kwadrant ongelukkig ten val gekomen op de trap en naar beneden gerold. Het Kwadrant heeft direct de hulpdiensten ingeschakeld die de leerlinge hebben gestabiliseerd en, onder begeleiding van haar coach, naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Lees verder

Leerlingenraad in actie voor het COA locatie Budel

Activiteiten

Als leerlingenraad staan wij niet alleen klaar voor onze leerlingen op de hoofdlocatie in Weert, maar ook voor de leerlingen op het Kwadrant, COA locatie Budel. Speciaal voor deze leerlingen hebben wij op verzoek van het COA een kledinginzamelingsactie gehouden onder docenten en leden van de leerlingenraad.

Lees verder

Tip van de maand van het CJG: bijbaantje

Ouders

Kinderen mogen vanaf hun dertiende een bijbaantje hebben. Maar er zijn wel regels. Wat mogen ze wel en niet. Hier per leeftijd drie tips. Verder: een thema-avond over omgaan met geld.

Lees verder

Klas 1 techniek bezoekt ETF in Nederweert

Activiteiten

Donderdag 26 maart waren de techniekleerlingen van 1TA uitgenodigd voor een rondleiding bij ETF Machinefabriek b.v. in Nederweert. Ze werden ontvangen door Dhr. IJzendoorn die hen uitgebreid vertelde wat het bedrijf ETF allemaal doet. Naast interessante technische hoogstandjes was bij de Ride systems de FUNfactor hoog, zoals het filmpje laat zien.

Lees verder

Mavo leerlingen Philips van Horne proeven aan procestechniek op Het Kwadrant.

Leerling- en ouderinformatie

Al voor half negen stonden maandagmorgen 23 maart, 5 Mavo leerlingen van de Philips van Horne s.g. in de hal van Het Kwadrant om te proeven aan procestechniek en maintenace op het techniekplein. Na een kennismakingsrondje en een korte introductie werd begonnen met het eerste onderdeel.

Lees verder

Digitaal Lesmateriaal via Magister

Graag willen wij jullie erop wijzen dat het werk dat leerlingen de afgelopen dagen op methodesites van uitgeverijen hebben gemaakt, bewaard kan zijn onder een nieuw ID in plaats van onder hun bestaande ID. Wegens een verkeerde afhandeling van URL’s in Magister 5.6.38 konden leerlingen namelijk een nieuw ID toegewezen krijgen. De afhandeling verloopt inmiddels weer correct, maar de leerlingenresultaten van de afgelopen dagen zijn mogelijk niet meer beschikbaar op de methodesites.

Lees verder

Kwadrant grijpt net naast de Nationale Onderwijsprijs.

Nieuws en nieuwtjes

Op woensdag 25 maart werd in de bomvolle Stadsschouwburg van Rotterdam de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2013-2015 gehouden. In twee categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Uit iedere provincie dongen twee scholen, één per categorie, mee naar de Nationale Onderwijsprijs. Deze werd uitgereikt door Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs van het ministerie van O, C en W.

Lees verder

Expositie Rick van Kwadrantleerlingen

Nieuws en nieuwtjes

De afgelopen twee schooljaren hebben leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 VMBO en Praktijkonderwijs mogen genieten van cultuuronderwijs, dankzij de sponsoring van Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Wonen Limburg. Zondag was de feestelijke afsluiting.

Lees verder

Mobile Media Lab van de politie in Weert

Leerling- en ouderinformatie

Op vrijdag 27 maart komt het Mobile Media Lab van de politie naar Weert. Het Mobile Media Lab is een politievrachtwagen die is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. In deze truck doet de politie onderzoek naar de mening van burgers over hun ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waarvan de politie gebruik maakt.

Lees verder

Informatieavond VoCo

Leerling- en ouderinformatie

Op dinsdag 14 april organiseren Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een informatieavond VoCo, de Voorbereiding op het conservatorium tijdens je schooltijd op je middelbare school in Weert! Speel je zelf een instrument of zing je graag? Ben jij iemand die veel met muziek bezig is?: Dan is VoCo misschien iets voor jou! Kom samen met je ouders naar de informatieavond VoCo.

Lees verder

Dag van de leerplicht: wethouder bezoekt Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Donderdag 19 maart, de dag van de leerplicht. Wethouder Gabriëls van de gemeente Weert kwam enkele lesuren op bezoek. Hij wilde graag kennis maken met de 6-jarige techniekopleiding en met de leerlingen het gesprek aangaan over onderwijs en alles wat daar mee samenhangt.

Lees verder

Kom naar de Girlsday of Ladiesnight van het Summa College

Leerling- en ouderinformatie

Voor de moeders: heeft uwdochter interesse in een technisch beroep? Wat leuk! Techniek is namelijk niet alleen voor jongens, ‘vieze handen’ en ingewikkeld. Techniek is ook voor meiden! Juist omdat zij creatief en secuur zijn en een fijne motoriek hebben. Techniek is overal en dichtbij. Wat dacht u bijvoorbeeld van lipgloss. Meiden van Summa Laboratorium maken dit in een handomdraai! Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met onze mbo-opleidingen en mbo-beroepen in de techniek.

Lees verder

RICKdag 23 maart

Leerlingeninformatie

Maandag 23 maart zal in het teken staan van RICK-workshops. De leerlingen krijgen deze dag twee workshops en een voorstelling rond het thema Urban.    

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Diverse links
      

 


SCHOLEN OP DE KAART

(info over alle scholen in Nederland)


 

Hier kan men zich aanmelden voor
de Nieuwsbrief van het CJG


 

  


 


 

    
voor ouders en leerlingen


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant

 


 

 

  


 

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!