Website wordt aangepast

Nieuws en nieuwtjes

Wij zijn druk bezig om deze website overzichtelijker te maken en diverse onderwerpen niet meer apart te benoemen, maar op logische wijze wat compacter bij elkaar te zetten. Het is mogelijk, dat bepaalde zaken niet meer op hun vertrouwde plaatsje staan: misschien even zoeken dus. Uiteindelijk zal de website toegankelijker en logischer worden. Roosterwijzigingen staan voortaan aan de linkerkant onder het kopje "(Dag) rooster". 

Lees verder

Uitwisseling docenten basisonderwijs

Nieuws en nieuwtjes

Van 30 november t/m 3 december nemen de docenten van de drie Weerter scholen van LVO Weert en de leraren van de basisscholen een kijkje in elkaars keuken. Het doel? Wederzijds begrip en versteviging van persoonlijke contacten. Op deze manier probeert het Weerter onderwijs een nog betere overgang en begeleiding van leerlingen van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs te realiseren.

Lees verder

Speciale dance4life dansmarathon

Leerlingeninformatie

Tijd voor een laatste, extra actie! Wij nodigen jullie uit om mee te doen aan de speciale dance4life dansmarathon. Aanstaande vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur draait dance4life ambassadeur en radio 538 DJ Barry Paf muziek vanuit zijn eigen studio. Er wordt 1 uur lang gedanst door verschillende ambassadeurs, en dit wordt live gestreamd via YouTube. Tune samen met jouw leerlingen in op de livestream en dans 1 uur non-stop mee! Natuurlijk laten de leerlingen zich voor deze uitdaging sponsoren.

Lees verder

Oefenen voor de Oostenrijk reis?

Leerling- en ouderinformatie

Vanaf 17 januari 2016 is het weer zo ver; dan gaat een groep leerlingen uit het vierde leerjaar met Het Kwadrant skiën/snowboarden. Wij gaan dan naar het skigebied Stubaital in Oostenrijk. De voorbereidingen voor deze reis zijn inmiddels in volle gang.
Het belooft een geweldige week te worden! Je voorbereiden hierop kan....

Lees verder

MBO info-avond voor onze vierdejaars leerlingen

Leerling- en ouderinformatie

Op dinsdagavond 1 december vindt op de Philips van Horne de MBO infoavond plaats voor de vierdejaars Basis- en Kaderleerlingen van het Kwadrant, de Philips van Horne, het Citaverde College en het BRAVO! College. 

Lees verder

Voorbeeld examens voor eindexamenkandidaten

Leerlingeninformatie

Er is per vak een voorbeeldexamen beschikbaar op de openbare oefenomgeving van Facet: oefenen.facet.onl  Dit is een digitale leeromgeving waar eindexamenkandidaten zowel op school als thuis in kunnen werken.

 

Lees verder

Weert trekt streep door discriminatie.

Nieuws en nieuwtjes

Dinsdag trok het college van burgemeester en wethouders samen met de heer Peter van Loon, directeur van de Antidiscriminatievoorziening Limburg, letterlijk een streep door discriminatie op een groot bord. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de diverse onderwijsinstellingen in Weert (LVO Weert, Stichting Eduquaat en Stichting Meerderweert) aanwezig.

Lees verderVerkoopster/marketingmedewerkster van VT Mode - Weert verzorgde gastles

Activiteiten

Vandaag, dinsdag 10 november, gaf Janou Meij een gastles aan alle vierdejaars leerlingen van de sector Economie. Janou is verkoopster en marketingmedewerkster bij VT Mode in Weert. Een uur lang passeerden op interactieve manier diverse examenonderwerpen de revue. Voor zowel Janou als voor onze leerlingen leuk, interessant en leerzaam.

Lees verder

Klas K1B bezoekt Stichting Hoop voor Paarden.

Activiteiten

Vrijdag 6 november zijn de leerlingen van klas K1B naar de Stichting Hoop voor Paarden in Tungelroy geweest. Mevr. Vermeulen is een van de oprichters van deze stichting. Haar trotse dochter had tijdens de Nature les leerjaar 1 de klas uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dit is een van de mogelijkheden die school aangrijpt om leren in de echte wereld voor de leerlingen bereikbaar te maken.

Lees verder

Voorlichtingsavonden

Activiteiten

De drie Weerter scholen en het BRAVO! College Cranendonck, verenigd in LVO-Weert, willen dat kinderen de beste keuzes maken voor de start van hun toekomst. Daarom verzorgen wij van 9 t/m 12 november uitgebreide voorlichtingsavonden. Op deze scholenavonden presenteren wij de voordelen van de goede samenwerking, de kenmerkende resultaatgerichte aanpak en de leerlinggerichte mogelijkheden. Alle ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 7 en 8 zijn met hun zoon of dochter voor de voorlichtingsavonden uitgenodigd. Aanvang: 19:00 uur.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!