Zomerpost: start schooljaar 2015 - 2016

Leerling- en ouderinformatie

In de zomervakantie hebben alle ouders en leerlingen de zomerpost van Het Kwadrant ontvangen met daarin de benodigde informatie voor de start van het nieuwe schooljaar. Mocht u de post om welke reden niet gekregen hebben, de informatie is hier ook te downloaden.

Lees verder

Ook docenten worden geschoold!

Activiteiten

Op 6 juli 2015 was de projectgroep Investeren in Ontwikkeling van Onderwijs (I.O.O.) te gast op Het Kwadrant! Alle aanwezigen hebben deze middag ervaren hoe het is om leerling op Het Kwadrant te zijn.

Lees verder

Zeer succesvolle eerste Art Quadrant

Activiteiten

De eerste "Art Quadrant" is op 8 juli gehouden. Door en voor brugklassers. Er mag gerust worden gezegd dat het een zeer groot succes was. Het was in één woord TOP!!

Lees verder

Verkeersveiligheid hoog in het vaandel.

Nieuws en nieuwtjes

Tegenwoordig hebben vrachtauto’s spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden, ze zitten dan in de dode hoek.Om jongeren te waarschuwden voor de gevaren van de dode hoek gaf Veilig Verkeer Nederland (afdeling Weert) dinsdag een gastles op Het Kwadrant in Weert.

Lees verder

Klas 2 D en 2 E ronden klein project Beeldende Vorming af

Nieuws en nieuwtjes

Donderdag 2 juli hebben leerlingen van 2 D en 2 E hun eigen kleine project Beeldende Vorming afgerond. Ze waren allen erg trots en de resultaten zijn prachtig. Een aantal van hen is in vrije tijd terug gekomen om de opdracht af te maken.

Lees verder

Afscheid van docent Hans Schönlau

Kwadrant social

Docent Engels in hart en nieren Hans Schönlau legt zijn werkzaamheden in juli neer en gaat van de vrije tijd, ontstaan door zijn vervroegde uittreding, intens genieten.Leerlingen en collega's kwamen hem de hand schudden en Hans met zijn familie het allerbeste toewensen. Een leraar tot in zijn haarvaten! Gedreven, begaan met zijn leerlingen en uiterst collegiaal. Het ga je goed, Hans!

Lees verder

Diploma-uitreikingen 2015

Kwadrant social

Op 30 juni, 1 en 2 juli vonden de diploma-uitreikingen plaats. Door de tropische temperaturen was de aula van de school uiteraard ook niet de koelste plaats. Dat deed gelukkig niets af aan de goede sfeer.

Lees verder

3e-jaars Techniek ontvangen certificaat

Nieuws en nieuwtjes

Dinsdagavond 30 juni ontvingen de 3e-jaars leerlingen van de 6-jarige tecniekopleiding het certificaat voor het behalen van VMBO Techniek. Allen waren geslaagd op kaderniveau, een geweldige prestatie.

Lees verder

Leerjaar 1 bezoekt natuur- en milieucentrum

Activiteiten

Dinsdag 30 juni hebben enkele klassen 1 basis (1A, 1B en 1D) de bloemen - en stenentuin en de bijenhal van het natuur - en milieucentrum bezocht, tijdens de les biologie. Aan de hand van kijk - en doe opdrachten leerden ze een deel van de insectenwereld kennen: bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen

Lees verder

Let’s Move Zomersportweek

Nieuws en nieuwtjes

Wil jij ook in de vakantie lekker blijven bewegen? Dat kan! Let’s Move organiseert in samenwerking met enkele sportverenigingen clinics onder leiding van echte trainers. Zwemmen, voetballen, hockeyen of verschillende facetten van de atletieksport proberen? Meld je dan snel aan!

Lees verder

Tip van het CJG: digitale wereld in de zomer

Leerling- en ouderinformatie

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit ons huishouden. Tijdens de zomervakantie ontbreekt de structuur van school; er is veel vrije tijd waardoor het risico op veel gebruiken van computer, televisie, tablet etc. groot is. Maar hoe beperk je de beeldschermtijd in de zomervakantie?

Lees verder

SUPER resultaat examenuitslagen Kwadrant!

Nieuws en nieuwtjes

Vandaag 26 juni 2015 heeft Het Kwadrant, zoals alle andere VO scholen in Nederland, de uitslagen van de herexamens ontvangen. Totaal zijn183 kandidaten hier op school opgegaan voor hun examen. Na de herkansingsmogelijkheden zijn 182 kandidaten definitief geslaagd!  Een SUPER uitslag waar wij bijzonder trots op zijn, natuurlijk op de eerste plaats op onze geslaagden zelf. Fantastisch gedaan jongens en meisjes! Ook de andere LVO scholen in Weert hadden uitstekende resultaten. 

Lees verder

Leerlingen bezoeken gemeentehuis

Activiteiten

Dinsdag 16 juni en woensdag 17 juni zijn de tweedejaars leerlingen met lob-verzorging op excursie geweest naar het nieuwe gemeentehuis in Weert. We werden hartelijk ontvangen door wethouder dhr. Gabriëls. Alle leerlingen mochten plaatsnemen op de prachtige stoelen waar normaal gesproken de gemeenteraad overlegt.

Lees verder

Leerlingen LVO-Weert naar Peru

Activiteiten

Dinsdag 14 juli a.s. is het zover. Dan zetten 33 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant koers naar Peru in Zuid-Amerika voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. Het reisgezelschap is gedurende hun reis te volgen via hun eigen blog. Benieuwd? Kijk dan op http://www.global-exploration.nl. Volgen op facebook (Explore Weert) kan natuurlijk ook.

Lees verder

Dance4life

Activiteiten

Voor komend schooljaar heeft dance4life een uniek en inspirerend project opgezet. Het betreft de ‘dance4life scholenactie 2015’, waarin jongeren in actie komen voor een wereld zonder aids. Hiervoor bieden wij een kosteloos project met o.a. een inspirerende gastles en een spetterend slotevent voor alle leerlingen die in actie komen.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Diverse links
      

 


 

NTC - locatie AZC Cranendonck


SCHOLEN OP DE KAART

(info over alle scholen in Nederland)


Hoe presteert onze school op de rekentoets?Academische Opleidingsschool


 

 

Hier kan men zich aanmelden voor
de Nieuwsbrief van het CJG


   


 


     

voor ouders en leerlingen


 

  


     

wegwijzer jeugdgezondheidszorg


 

calamiteitenfolder


 

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!