Open dag bij Van Hoorn Carbide

Nieuws en nieuwtjes

Dit jaar viert Van Hoorn Carbide haar 25-jarig jubileum. Speciaal voor u wordt er eenopen dag georganiseerd. Grijp deze unieke kans om een kijkje te nemen bij de modernste slijperij van Europa! Van Hoorn Carbide zal haar deuren voor u openen op zaterdag 13 juni 2015 van 10:00 tot 16:00 uur.

Lees verder

Gezonde Schoolkantine Schaal 2015

Nieuws en nieuwtjes

Na de toekenning van het Vignet Gezonde School aan de Philips van Horne mochten Het College Weert, Het Kwadrant en de Philips van Horne deze week ook de Gezonde Schoolkantine Schaal 2015 in ontvangst nemen. De scholen ontvingen de schaal omdat hun schoolkantines voldoen aan de normen van De Gezonde Schoolkantine. De scholen zijn hiermee koploper van het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum.

Lees verder

Kennismakingsavond nieuwe brugklassers

Nieuws en nieuwtjes

Op dinsdag 16 juni is de langverwachte kennismakingsavond voor de nieuwe brugklasleerlingen. De leerlingen maken deze avond voor het eerst kennis met hun klasgenoten en hun coach. Ben je uitgenodigd? Dan heb je inmiddels een brief ontvangen. Tijdens deze avond hoor je in welke klas je bent ingedeeld.

Lees verder

Oud-leerling nu TOPtalent

Nieuws en nieuwtjes

Woensdag 27 mei tijdens het event Talent Werkt! Van de Gilde Opleiding is onze oud-leerlinge Soukayna El Mazari uitgeroepen tot TopTalent 2015!Soukayna is voorgedragen door haar stageplaats - de gemeente Weert - voor haar inzet en doorzettingsvermogen.De verkiezing vond woensdagavond plaatst in de Orangerie in Roermond.

Lees verder

Tip van de maand van het CJG - Spraak-taalontwikkeling

Ouders

Bij tieners speelt spraak-en taalontwikkeling nog steeds een rol. Hun woordenschat en zinsgebruik is/ wordt nagenoeg hetzelfde als dat van een volwassene. Op deze leeftijd verwachten we mee van onze kinderen over hoe je met elkaar omgaat en de taal die je gebruikt. Je kunt je tiener hierin op een positieve manier stimuleren.

Lees verder

En nu óp naar de examens !

Kwadrant social

Donderdagavond 23 april in de Poort van Limburg voor onze eindexamenkandidaten een spetterend galabal. In stijl gekleed vaak met auto en chauffeur arriveerden de 4-jaars bij de ingang van het zalencomplex. Daar werd een geweldig feest gehouden. Vandaag 24 april werd LSD (Laatste School Dag) eerst op school gevierd, later trokken de meiden en jongens de stad in om verder afscheid te nemen van hun middelbare schooltijd. Vandaag begint ook voor hen de voorjaarsvakantie en dan óp naar de examens!

Lees verder

Eerste-jaars Techniekleerlingen ontwerpen katapult

Nieuws en nieuwtjes

Afgelopen weken moesten de leerlingen van 1TA een katapult of trebuchet ontwerpen.Voorbeelden en specificaties werden opgezocht en het ontwerpen kon  beginnen. Daarna eerst een miniatuur bouwen om uit te zoeken of alle ideeën ook werkbaar zouden zijn.

Lees verder

De huiswerkklas gaat van start.

Leerling- en ouderinformatie

Het is zover, de huiswerkklas gaat van start vanaf week 17 (20 april). Huiswerkklas zal plaatsvinden op maandag, woensdag en vrijdag. Wij hebben met de indeling rekening gehouden met de wensen van de ouders.

Lees verder

LSD

Leerling- en ouderinformatie

Vrijdag 24 april 2015 wordt de Laatste Schooldag (LSD) georganiseerd door de Stichting Laatste Schooldag Weert. Het betreft een schoolactiviteit voor de examenkandidaten van Het College Weert en de Philips van Horne sg. Het Kwadrant houdt haar eigen LSD tot 14.00 uur. De activiteiten vanuit de scholen vinden plaats van 10.30 tot uiterlijk 14.00 uur. Vanaf 14.00 uur vindt er een festival plaats waarbij ook anderen dan de eindexamenleerlingen worden toegelaten. De directies van LVO-Weert zijn niet verantwoordelijk voor het vervolg van de door de Stichting Laatste Schooldag Weert georganiseerde activiteiten.

Lees verder

Bericht van overlijden

Kwadrant social

Afgelopen zaterdag bereikte ons het bericht dat onze stagiaire Renate van der Burgt plotseling is overleden. Wij wensen haar ouders, familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Lees verder

Opening Nationale Sportweek

Activiteiten

Vrijdag 10 april was er ter gelegenheid van de opening van de Nationale Sportweek een sportdag voor alle eerstejaars leerlingen van Het Kwadrant. De sportdag was georganiseerd door Punt Welzijn in samenwerking met studenten van de Fontys Sporthogeschool. Naast Het Kwadrant deden er ook diverse groepen 8 van basisscholen uit de omgeving van Weert mee.

Lees verder

Auto’s vol met Post-Its

Nieuws en nieuwtjes

De Thornstraat kleurde flink op vandaag. Meerdere auto’s die voor de school stonden geparkeerd waren volgeplakt met post-it blaadjes. Waarschijnlijk gaat het om een vervroegde (Laatste School Dag – stunt). Op sommige auto’s waren de vierkante papiertjes geplakt in de tekst-vorm LSD. Het is overigens gebruikelijk dat tijdens de Laatste School Dag in Weert wat ludieke acties worden uitgevoerd.

Lees verder

Ongeval op Het Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Op vrijdag 10 april 2015 is een leerlinge van het Praktijkonderwijs op Het Kwadrant ongelukkig ten val gekomen op de trap en naar beneden gerold. Het Kwadrant heeft direct de hulpdiensten ingeschakeld die de leerlinge hebben gestabiliseerd en, onder begeleiding van haar coach, naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Lees verder

Leerlingenraad in actie voor het COA locatie Budel

Activiteiten

Als leerlingenraad staan wij niet alleen klaar voor onze leerlingen op de hoofdlocatie in Weert, maar ook voor de leerlingen op het Kwadrant, COA locatie Budel. Speciaal voor deze leerlingen hebben wij op verzoek van het COA een kledinginzamelingsactie gehouden onder docenten en leden van de leerlingenraad.

Lees verder

Tip van de maand van het CJG: bijbaantje

Ouders

Kinderen mogen vanaf hun dertiende een bijbaantje hebben. Maar er zijn wel regels. Wat mogen ze wel en niet. Hier per leeftijd drie tips. Verder: een thema-avond over omgaan met geld.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Diverse links
      

BOEKEN INLEVEREN LJR.  4


 SCHOLEN OP DE KAART

(info over alle scholen in Nederland)


Hoe presteert onze school op de rekentoets?


 

Hier kan men zich aanmelden voor
de Nieuwsbrief van het CJG


 

  


 


 

    
voor ouders en leerlingen


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant


 

  


 

    
wegwijzer jeugdgezondheidszorg


 

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!