Expositie ‘Ik en..’ project van Het Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Schooljaren 2013- 2014 en 2014- 2015 hebben bij Het Kwadrant in het teken gestaan van het ‘Ik en..’ project. Dit project is een samenwerking tussen het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) en Het Kwadrant waarbij leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 VMBO en Praktijkonderwijs tijdens vijf projectweken (per jaar) reflectie plegen aan de hand van kunst en cultuur.

Lees verder

Sportklas gaat skiën!

Nieuws en nieuwtjes

Sportklas gaat skiën! De leerlingen van de sportklas gaan op 11 maart skiën in Peer. Ter voorbereiding hebben ze een uur lang les gehad bij SnowPeak in Nederweert waar zij de eerste beginselen van skiën aangeleerd kregen. 

Lees verder

LO sectie Het Kwadrant organiseert CIOS - training

Leerlingeninformatie

Voor alle leerlingen die geïnteresseerd zijn in de opleiding CIOS te Sittard/Venlo en/of de opleiding Sport en Bewegen op het Summa College vinden er trainingen plaats ter voorbereiding op de toelatingstest.

Lees verder

Tip van de maand van het CJG: GELD EN SPAREN

Ouders

Goed met geld omgaan is een belangrijk onderdeel van het zelfstandig worden van je tiener. De waarde van geld kennen en leren sparen zijn daar onderdelen van.

Lees verder

Nieuws vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin

Leerling- en ouderinformatie

Bij deze wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Leanne van Dijck en ik zal de taak van Loes Willekens nu overnemen i.v.m. haar nieuwe werkzaamheden. Ik ben Jeugd- en Gezinswerker bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Weert. Vanaf januari ben ik verbonden aan Het Kwadrant en kan iedereen bij mij terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en alles wat daarbij komt kijken.

Lees verder

Informatieavond Voeding en Sport

Ouders

Op maandag 2 maart organiseert het RTC Volleybal in samenwerking met Het College een informatieavond over ‘voeding en sport’. De avond wordt geleid door sportarts Marieke Brinkman. Het LOOT-team wil alle topsportleerlingen en topsportvriendelijke leerlingen met hun ouders van harte uitnodigen voor deze avond. Daarnaast zijn ook alle personeelsleden en andere geïnteresseerden van harte welkom! De avond begint om 18:00 uur en vindt plaats op Het College Weert.

Lees verder

Schoeële Vasteloavundj Fieëst op 13 februari

Leerlingeninformatie

Op vrijdag 13 februari a.s. wordt het traditionele, keigave Schoeële Vasteloavundj Feëst gehouden. Carnaval ten top!! Wil je er meer van weten..........?

Lees verder

Van Horne Pop

Leerlingeninformatie

Het jaarlijkse grote muziekgebeuren Van Horne Pop vindt plaats op vrijdag 13 maart 2015 in de Bosuil in Weert. Kaartjes à € 5,00 worden verkocht door Petra bij de hoofdingang in de week van 9 t/m 13 maart.

Lees verder

Damesvoetbal SV Laar - Weert zoekt speelsters

Leerlingeninformatie

Voor dit en aankomend seizoen is SV Laar op zoek naar nieuwe speelsters om het team aan te vullen. Ben jij 15 jaar of ouder en vind je het leuk om met ons op de dinsdag- en donderdagavond een balletje te trappen en op zondag een wedstrijd te spelen?

Lees verder

Interessante avond voor alle ouders

Ouders

Aanbevolen door onze Ouderraad worden alle ouders in de gelegenheid gesteld om van theatergroep PlayBack een avond bij te wonen op donderdag 26 februari die nauwe aansluit bij de voorstelling "Crisis" die alle 3e-jaars leerlingen bezoeken op 12 of 19 maart a.s. Jongeren drukken met hippe spullen uit wie ze zijn en waar ze bij horen. Het hebben van geld lijkt vanzelfsprekend en werkt statusverhogend. Maar praten over de risico’s van geld uitgeven en de verschillen in omgaan met geld lijkt taboe. Hoe gaat u hierover het gesprek aan met uw puberende zoon of dochter?

Lees verder

Beeldend kunstenaar Ed Hanssen op Het Kwadrant

Activiteiten

Onlangs bracht beeldend kunstenaar Ed Hanssen een bezoek aan de lessen BVO (beeldende vorming/tekenen) in de klassen K1B, K1C, K1E en K1F van Het Kwadrant. Ed is onder andere bekend om zijn “ProjectMailArtBooks”, alwaar hij in juli 2011 mee gestart is en inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd project.

Lees verder

Meeloopmiddagen

Activiteiten

Binnenkort maken alle groep 8-leerlingen met hun ouders/verzorgers en leerkrachten op de basisschool een keuze voor een vervolgopleiding in het voortgezet onderwijs. Een grote stap en belangrijke beslissing! Graag nodigen wij alle groep 8-leerlingen uit voor een meeloopmiddag. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze en een les volgen. De meeloopmiddagen op Het Kwadrant, de Philips van Horne en Het College Weert én Cranendonck vinden plaats op woensdag 28 januari en woensdag 4 februari 2015 van 13.30 tot 15.15 uur. Bekijk hier de uitnodigingsbrief en meld je aan!

Lees verder

Tip van de maand van het CJG

Ouders

Tegen de tijd dat tieners naar het voortgezet onderwijs gaan, weten ze al veel algemene dingen over seks via internet, vrienden enz. Deze informatie is niet altijd even betrouwbaar. Net nu je puber steeds minder met jou bespreekt, is het zo belangrijk het gesprek over seksualiteit aan te gaan. En seksuele opvoeding is meer dan voorlichting alleen.

Lees verder

Verplichte info avond MBO

Leerling- en ouderinformatie

Dinsdag 17 maart vindt er een MBO informatieavond plaats voor alle leerlingen en ouder(s) van leerjaar 3 van 19.00-21.30 uur. Let op: deze avond is verplicht voor alle leerlingen en vindt plaats in het gebouw van de Philips van Horne SG in Weert.

Lees verder

Uitgaansavond voor 12- t/m 15-jarigen

Activiteiten

Zaterdag 31 januari 2015 staat de eerste editie van FRIS in de Bosuil in Weert op de agenda. Het is de bedoeling dat we een fantastische, verantwoorde en alcoholvrije avond neerzetten voor iedereen van 12 t/m 15 jaar.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Diverse links
      

Roosterwijzigingen    
Kwadrant Bedrijfsleven      
Magister 


SCHOLEN OP DE KAART
(info over alle scholen in Nederland)


 

Hier kan men zich aanmelden voor
de Nieuwsbrief van het CJG


 

  


 


 

    
voor ouders en leerlingen


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant

 


 

 

  


 

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!