Informatie voor onze examenkandidaten

Leerling- en ouderinformatie

Belangrijke informatie voor onze examenkandidaten: het examenboekje 2015-2016, het examenrooster en het rooster van de tweede reflectieweek met de planning van het oefenen van de AVO computerexamens kan je hier verderop downloaden.

Lees verder

Tweede meeloopdag van leerling met deputé Koopmans

Activiteiten

Bij de ingang ontmoetten we elkaar. Vervolgens liepen we samen naar boven en begonnen meteen met het eerste overleg, met RO Financiën. Daarin werd gesproken over uitkeringen en rendementen. Daarna RO Cultuur...... Aldus het verslag van Kay Engelen over zijn tweede meeloopdag bij deputé Ger Koopmans.

Lees verder

WEG misverstand: Kwadrant gaat door!

Nieuws en nieuwtjes

Op de website Weert Actueel staat een onjuist bericht. Aangegeven wordt dat het hoofdgebouw van Het Kwadrant binnen 5 jaar leeg komt te staan en vervolgens gesloopt wordt. Dit zou tussen de vijf en de vijftien jaar kunnen plaatsvinden. Het onderwijs zal echter gecontinueerd worden. Het Kwadrant gaat in al zijn facetten gewoon door met uitstekend onderwijs te verzorgen.

Lees verder

De sportklas van Het Kwadrant.

Leerlingeninformatie

Wekelijks nemen ongeveer 15 sportievelingen van Het Kwadrant deel aan de sportklas. Op maandag bedrijven ze na school allerlei sporten. Maandag 1 februari ging de klas naar een sporthal in Budel, daar werd voornamelijk geturnd. Iedere week gaat deze sportklas naar een andere zaal/locatie om een tak van sport te beoefenen: snowboarden, zwemmen en klimmen staan nog op het programma.

Lees verder

Weerter scholen goed in rekenen

Nieuws en nieuwtjes

Middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg scoren hoger dan Zuid-Limburgse als het gaat om de rekentoets. De vwo’ ers van Het College in Weert behaalden zelfs het hoogste gemiddelde cijfer van Nederland: 8,3. Dit blijkt uit de resultaten van de rekentoets 2015 die gisteren zijn bekendgemaakt. Bij de vmbo-opleidingen basis en kader scoren Het Kwadrant in Weert, Sint Ursula in Heythuysen en het Dendroncollege in Horst als Limburgs beste.

Lees verder

Bezoek de website: mijneindexamen.nl

Leerling- en ouderinformatie

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Deze site is ontwikkeld als mobiele webapp voor smartphone of tablet. Daarnaast is de website natuurlijk ook via de computer goed toegankelijk.

Lees verder

Docente én beeldend kunstenaar van naam

Kwadrant social

Docente aan onze school Carmen Heemels is naast lerares Beeldende Vorming ook een bekend beeldend kunstenaar. Haar werk is tot ver buiten onze landsgrenzen te bewonderen o.a. in Zuid-Korea en Iran. Conceptuele kunst heeft haar voorliefde. Daarnaast is zij ook nog projectleider/curator van diverse kunstmanifestaties en organisor van kunstevenementen.

Lees verder

Tip van het CJG: naar bed gaan en opstaan

Ouders

Je puber heeft voldoende slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, te groeien en overdag genoeg energie te hebben. Hier volgen drie tips en twee uitnodigingen voor themabijeenkomsten:

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2016 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!