Tip van de maand van het CJG: bijbaantje

Ouders

Kinderen mogen vanaf hun dertiende een bijbaantje hebben. Maar er zijn wel regels. Wat mogen ze wel en niet. Hier per leeftijd drie tips. Verder: een thema-avond over omgaan met geld.

Lees verder

Klas 1 techniek bezoekt ETF in Nederweert

Activiteiten

Donderdag 26 maart waren de techniekleerlingen van 1TA uitgenodigd voor een rondleiding bij ETF Machinefabriek b.v. in Nederweert. Ze werden ontvangen door Dhr. IJzendoorn die hen uitgebreid vertelde wat het bedrijf ETF allemaal doet. Naast interessante technische hoogstandjes was bij de Ride systems de FUNfactor hoog, zoals het filmpje laat zien.

Lees verder

Mavo leerlingen Philips van Horne proeven aan procestechniek op Het Kwadrant.

Leerling- en ouderinformatie

Al voor half negen stonden maandagmorgen 23 maart, 5 Mavo leerlingen van de Philips van Horne s.g. in de hal van Het Kwadrant om te proeven aan procestechniek en maintenace op het techniekplein. Na een kennismakingsrondje en een korte introductie werd begonnen met het eerste onderdeel.

Lees verder

Digitaal Lesmateriaal via Magister

Graag willen wij jullie erop wijzen dat het werk dat leerlingen de afgelopen dagen op methodesites van uitgeverijen hebben gemaakt, bewaard kan zijn onder een nieuw ID in plaats van onder hun bestaande ID. Wegens een verkeerde afhandeling van URL’s in Magister 5.6.38 konden leerlingen namelijk een nieuw ID toegewezen krijgen. De afhandeling verloopt inmiddels weer correct, maar de leerlingenresultaten van de afgelopen dagen zijn mogelijk niet meer beschikbaar op de methodesites.

Lees verder

Kwadrant grijpt net naast de Nationale Onderwijsprijs.

Nieuws en nieuwtjes

Op woensdag 25 maart werd in de bomvolle Stadsschouwburg van Rotterdam de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2013-2015 gehouden. In twee categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Uit iedere provincie dongen twee scholen, één per categorie, mee naar de Nationale Onderwijsprijs. Deze werd uitgereikt door Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs van het ministerie van O, C en W.

Lees verder

Expositie Rick van Kwadrantleerlingen

Nieuws en nieuwtjes

De afgelopen twee schooljaren hebben leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 VMBO en Praktijkonderwijs mogen genieten van cultuuronderwijs, dankzij de sponsoring van Het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Wonen Limburg. Zondag was de feestelijke afsluiting.

Lees verder

Mobile Media Lab van de politie in Weert

Leerling- en ouderinformatie

Op vrijdag 27 maart komt het Mobile Media Lab van de politie naar Weert. Het Mobile Media Lab is een politievrachtwagen die is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. In deze truck doet de politie onderzoek naar de mening van burgers over hun ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waarvan de politie gebruik maakt.

Lees verder

Informatieavond VoCo

Leerling- en ouderinformatie

Op dinsdag 14 april organiseren Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een informatieavond VoCo, de Voorbereiding op het conservatorium tijdens je schooltijd op je middelbare school in Weert! Speel je zelf een instrument of zing je graag? Ben jij iemand die veel met muziek bezig is?: Dan is VoCo misschien iets voor jou! Kom samen met je ouders naar de informatieavond VoCo.

Lees verder

Dag van de leerplicht: wethouder bezoekt Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Donderdag 19 maart, de dag van de leerplicht. Wethouder Gabriëls van de gemeente Weert kwam enkele lesuren op bezoek. Hij wilde graag kennis maken met de 6-jarige techniekopleiding en met de leerlingen het gesprek aangaan over onderwijs en alles wat daar mee samenhangt.

Lees verder

Kom naar de Girlsday of Ladiesnight van het Summa College

Leerling- en ouderinformatie

Voor de moeders: heeft uwdochter interesse in een technisch beroep? Wat leuk! Techniek is namelijk niet alleen voor jongens, ‘vieze handen’ en ingewikkeld. Techniek is ook voor meiden! Juist omdat zij creatief en secuur zijn en een fijne motoriek hebben. Techniek is overal en dichtbij. Wat dacht u bijvoorbeeld van lipgloss. Meiden van Summa Laboratorium maken dit in een handomdraai! Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met onze mbo-opleidingen en mbo-beroepen in de techniek.

Lees verder

RICKdag 23 maart

Leerlingeninformatie

Maandag 23 maart zal in het teken staan van RICK-workshops. De leerlingen krijgen deze dag twee workshops en een voorstelling rond het thema Urban.    

Lees verder

Tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit

Activiteiten

De klassen K1B, K1D en K1F hebben de expositie Rembrandt in zwart-wit bezocht in het Jacob van Horne museum in Weert. Daar waren de etsen van Rembrandt Van Rijn te bezichtigen. Diverse leerlingen hebben (of gaan dat nog doen) een verslagje geschreven.              

Lees verder

Hoofdluis geconstateerd.

Ouders

Bij een of meerdere kinderen op onze school is hoofdluis geconstateerd. Dat is natuurlijk voor deze kinderen en hun ouders erg vervelend, maar het is beslist geen schande. Hoofdluizen zijn echte ‘overlopers’ en zijn geen teken van slechte verzorging; in principe kan elk kind en elke volwassene hoofdluis oplopen.

Lees verder

Filmavond goede doel

Activiteiten

In juni 2015 vertrekken 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant met Global Exploration voor een drieweekse reis naar Peru. Global Exploration is een stichting met als doel jongeren kennis te laten maken met andere culturen, ontwikkelingssamenwerking, duurzame ontwikkeling en zelf een bijdrage levert door middel van een Scholen-voor-Scholen-project. De leerlingen financieren deze reis zelf en organiseren voor de te realiseren Goede Doelen-projecten regelmatig inzamelingsacties. Ook u kunt uw steentje bijdragen door dinsdag 17 maart a.s. deel te nemen aan een ‘aangeklede’ filmavond in Peruaanse stijl.

Lees verder

Opening Nationale Sportweek voor onze 1e-jaars

Ouders

Op vrijdag 10 april 2015 nemen onze 1e-jaars leerlingen deel aan de opening van de Nationale Sportweek. Deze wordt gehouden op sportpark St Theunis in Weert. Er doen 6 basisscholen en de 1e-jaars van Het Kwadrant uit de gemeente Weert mee aan dit evenement. De Nationale Sportweek is een week waar het sporten voor kinderen centraal staat.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2015 Het Kwadrant

Diverse links
      

 


SCHOLEN OP DE KAART

(info over alle scholen in Nederland)


 

Hier kan men zich aanmelden voor
de Nieuwsbrief van het CJG


 

  


 


 

    
voor ouders en leerlingen


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant

 


 

 

  


 

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!