Tip van de maand van het SJG

Ouders

Na weken van vakantie, uitslapen en lekker op je gemak doen, breken de weken weer aan van werk en school. Vaak valt het niet mee om jezelf en de kinderen weer in het ritme te krijgen. Hier een paar tips.....

Lees verder

Vakantie !

Kwadrant social

De medewerkers van Het Kwadrant wensen onze leerlingen, hun ouders, onze geslaagden en alle relaties een heel fijne ontspannen, zonnige vakantie.

Lees verder

Leerlingen die met de fiets komen OPGELET !

Leerling- en ouderinformatie

Heijmans Wegen B.V. werkt vanaf 11 augustus tot en met 1 november 2014 aan de Ringbaan Noord in Weert. De werkzaamheden hebben vooral betrekking op auto’s en vrachtverkeer maar er zijn ook werkzaamheden die invloed hebben op de fietsers. Veel fietsers vanuit Nederweert maken gebruik van de Marconilaan om via Industrieterrein Kampershoek naar de scholen in Weert te gaan.

Lees verder

Leerlingen naar Movie World

Nieuws en nieuwtjes

Op donderdag 3 juli hebben onze leerlingen het lopende schooljaar afgesloten met een leuke activiteit. Met maar liefst negen bussen sterk vertrokken zij in alle vroegte richting Oberhausen om Movie World park in Duitsland te bezoeken

Lees verder

Nieuwe voorzitter van College van Bestuur - LVO

Nieuws en nieuwtjes

Drs. André Postema is door de Raad van Toezicht benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Postema zal per 1 november a.s. bij LVO starten en per 1 december a.s. de huidige voorzitter Henk van Hoof, die dan met pensioen gaat, opvolgen. Van Hoof is voorzitter sinds 2007.

Lees verder

Burgemeester Weert aanwezig bij stagepresentatie

Nieuws en nieuwtjes

Bij de stagepresentatie van Ahlam Mahyou, leerling uit klas 3lwt5 gaf burgemeester Jos Heijmans aan, dat hij daar graag bij aanwezig wilde zijn. Ahlam heeft de afgelopen 14 weken stage gelopen bij de bode van het Weerter stadhuis. Daar verrichtte zij in het kader van deze stage hand- en spandiensten voor burgemeester Heijmans.

Lees verder

Kwadranttoppers 2014

Kwadrant social

Dinsdag 1 juli onthulde Joury Quist van klas 4TB1 als beste Kwadrantleerling een herinneringstegel in de “walk of fame” bij de hoofdingang van de school. 's Avonds ontvingen  Daryl Lasut uit 4 TB1 en Dave Bosmans uit 4 TK2 de prijs "beste techniekleerling" die door de Stichting Kwadrant - Bedrijfsleven jaarlijks wordt uitgereikt.

Lees verder

Leerjaar 1 Techniek sluit thema WATER af.

Activiteiten

Dinsdagmorgen 1 juli hebben onze techniekleerlingen leerjaar 1 het thema Water afgesloten met het uitproberen van de zelf gemaakte kano's. 

Lees verder

Mooie openingsact Weerter stadhuis mede dankzij onze techniekleerlingen.

Nieuws en nieuwtjes

Vrijdag 27 juni 2014 is het nieuwe Stadhuis van Weert met een spectaculaire show officieel geopend door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Jos Heijmans. De toeschouwers werden verrast met een show van muziek, dans en speciale effecten. Aan de optredens deden circa 100 vrijwilligers mee. Vier van die vrijwilligers waren techniekleerlingen van Het Kwadrant. 

Lees verder

Eerste Weerter schoolagenda op Kwadrant uitgereikt.

Nieuws en nieuwtjes

De initiatiefnemers Cindy Denessen en Floor Schoenmakers van Weert Media, hebben vanmorgen op de middelbare school Het Kwadrant het eerste exemplaar aangeboden aan directeur de heer Jan Mueters. Alle scholieren in het middelbaar onderwijs in Weert krijgen de agenda gratis aangeboden in de klas nog voor de zomer schoolvakantie begint.

Lees verder

Boeken gevraagd voor het WoonZorgComplex - Hushoven

Activiteiten

In het WoonZorgComplex op Hushoven waar Het Kwadrant 2 appartementen heeft,  willen we een boekenruil opstarten, waarbij bewoners hun boek komen omruilen voor een ander boek uit onze boekenkast.

Lees verder

Techniekleerlingen bezoeken Continium - Kerkrade

Nieuws en nieuwtjes

Op woensdag 18 juni 2014 zijn onze eerste en tweede jaars techniekleerlingen op excursies geweest. Om 9:00u zijn zij per bus vertrokken naar het Continium – Discovery Center Kerkrade.

Lees verder

Weblog Reis naar Kaapstad

Nieuws en nieuwtjes

Bijna is het zover! 38 Leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant gaan op dinsdag 8 juli a.s. op reis. Om 10.30 uur worden ze uitgezwaaid op Het College om koers te zetten naar Kaapstad in Zuid-Afrika voor een culturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. Het reisgezelschap is gedurende hun reis te volgen via hun eigen blog. Benieuwd? Kijk dan op http://www.globalexploration.nl. Volgen op facebook kan natuurlijk ook.

Lees verder

DEFINITIEVE EXAMENUITSLAGEN

Nieuws en nieuwtjes

Nadat diverse eindexamenkandidaten een herkansing hebben gemaakt en de uitslagen daar ook van binnen zijn, kunnen we definitief vaststellen dat dit schooljaar 98,1 % geslaagd is. Een heel mooi resultaat!

Lees verder

Leerling 6-jarige techniekopleiding Kwadrant valt in de prijzen.

Nieuws en nieuwtjes

In april van dit jaar hebben techniekleerlingen uit klas KT2-1van de 6-jarige techniekopleiding van Het Kwadrant in Weert deel genomen aan de wedstrijd “Test je Talent voor Techniek” van SMC Pneumatics BV uit Amsterdam.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2014 Het Kwadrant

Diverse links
      

Roosterwijzigingen    
Kwadrant Bedrijfsleven    
Ouder-en infoavonden 
Teletop Kwadrant     
Magister 
Decanenportal   

  


    

 

 

  

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!