Kerst- en nieuwjaarswens

Kwadrant social

Directie en alle medewerkers van Het Kwadrant wensen (oud) leerlingen, hun ouders en alle relaties gezellige kerstdagen, een feestelijk oud & nieuw en voor 2015 een gelukkig en gezond jaar! Voor onze leerlingen geldt dat zij op maandag 5 januari 2015 bij aanvang van het 2e lesuur (dus om 9.40 uur) verwacht worden.

Lees verder

Junior College Cranendonck bezoekt Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Dinsdag 16 december heeft onze sector techniek bezoek gehad van tweedejaars leerlingen van het Junior College Cranendonck. Om in het echt met techniek kennis te maken, hebben ze van aluminium een kerstboompje gemaakt en er vervolgens een knipperled in gesoldeerd. Om het geheel af te maken hebben ze er nog een sticker met "fijne feestdagen" op geplakt. Ze vonden het een leuke en leerzame opdracht.

Lees verder

Magister: nieuwe versie

Leerling- en ouderinformatie

Vanaf 8 januari 2015 kunnen leerlingen en ouders gebruik maken van een nieuwe versie van Magister: Magister 6! Hierbij informeren we u over de belangrijkste verschillen met de huidige versie van Magister. Magister 6 heeft een heel nieuw design. De gebruikersnaam en het wachtwoord blijven dezelfde, dus dat is gemakkelijk.

Lees verder

Meeloopmiddagen

Binnenkort maken alle groep 8-leerlingen met hun ouders/verzorgers en leerkrachten op de basisschool een keuze voor een vervolgopleiding in het voortgezet onderwijs. Een grote stap en belangrijke beslissing! Graag nodigen wij alle groep 8-leerlingen uit voor een meeloopmiddag. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze en een les volgen. De meeloopmiddagen op Het Kwadrant, de Philips van Horne en Het College Weert én Cranendonck vinden plaats op woensdag 28 januari en woensdag 4 februari 2015 van 13.30 tot 15.15 uur. Bekijk hier de uitnodigingsbrief en meld je aan!

Lees verder

Het Kwadrant en het Speeldoosje!

Activiteiten

Het Centrummanagement van Weert heeft de 3e-jaars leerlingen Handel & Administratie van Het Kwadrant gevraagd om een activiteit te organiseren. Op woensdag 17 december tussen 14.00 en 16.00 uur zal het gebeuren plaatsvinden bij Het Speeldoosje op de Oude Markt in Weert.

Lees verder

Kwadrant beste VMBO van Limburg!

Nieuws en nieuwtjes

RTL Nieuws heeft de cijfers van alle middelbare scholen geanalyseerd volgens de methode die professor Jaap Dronkers van de Universiteit Maastricht de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het Kwadrant krijgt in het landelijk onderzoek prachtige cijfers: Economie en Groen (beide vallen onder Philips van Horne) scoren voor de basisberoepsgerichte leerweg een 9,5 en voor de kaderberoepsgerichte leerweg een 9,7.

Lees verder

Paul Rosenmöller bezocht Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Vrijdag 12 december heeft de heer Paul Rosenmöller (oud -politicus) Het Kwadrant bezocht. De heer Rosenmöller is de voorzitter van de VO-raad (raad voor de besturen van het Voortgezet onderwijs). Deze VO-raad behartigt de belangen van de besturen in het voortgezet onderwijs.

Lees verder

Voorzitter Stichting LVO neemt afscheid

Nieuws en nieuwtjes

Op 20 november 2014 heeft de afscheidsbijeenkomst plaatsgevonden van dhr. H. van Hoof, die met pensioen gaat. Van Hoof heeft de afgelopen 8 jaar de functie bekleed van voorzitter van het College van Bestuur. Tijdens de bijeenkomst is ook zijn opvolger drs. André Postema formeel geïntroduceerd.

Lees verder

Challenge Day

Activiteiten

Challenge Day werd gehouden op 3 december voor 3 LWT - 3 Techniek - 3 Basis en op 9 december voor 3 Kader. Dit is een eendaags programma waarin jongeren door een aantal leerprocessen worden geleid door Challenge Day leaders. Het doel is om het zelfvertrouwen te vergroten en het elimineren van pesten, onbegrip, geweld en andere vormen van onderdrukking.

Lees verder

Tip van het CJG: zelfstandig worden.

Ouders

Tieners worden steeds zelfstandiger, nemen vaker zelf beslissingen en gaan steeds meer verantwoordelijkheid dragen. Aan ouders de taak dat te stimuleren en te oefenen.

Lees verder

Kwadrant wint Onderwijsprijs Limburg

Nieuws en nieuwtjes

In de race om de Nationale Onderwijsprijs heeft onze school de Onderwijsprijs Limburg 2013 - 2015, categorie Voortgezet Onderwijs, gewonnen!

Lees verder

Start CIOS training

Leerling- en ouderinformatie

Voor leerlingen die zich willen voorbereiden op de toelatingstest voor CIOS Sittard/Venlo of Sport en Bewegen op het Summa College, organiseert de sectie LO trainingen

Lees verder

Van Horne Pop; muzikanten geef je op !

Leerlingeninformatie

Van Horne Pop is een pop- / rock-festival dat plaatsvindt in de Bosuil in Weert op 13 maart 2015. Dit festijn wordt georganiseerd voor en door alle Weerter scholen: Het Kwadrant, Het College, Het Juniorcollege Budel en de Philips van Hornel!

Lees verder

Kwadrant bezoekt theater

Activiteiten

Maandag 8 december ging de hele school naar een dansvoorstelling van EENVIJFVIJF. De leden van EENVIJFVIJF hebben mee gedaan aan Holland's Got Talent en zijn ver gekomen. Het is een dansvoorstelling gericht op jongeren.

Lees verder

SparkTechLab - Weert bezocht door 1 TA

Nieuws en nieuwtjes

 Klas 1 TA bezocht het Spark Tech Lab: het Spark Tech Lab in Weert is hét wetenschaps- en technieklab waar het onderwijs uit de regio, zowel primair als voortgezet, alle ingrediënten vindt om invulling te geven aan hun techniek- en sciencelessen. Het is een authentieke locatie, waar de sfeer van techniek te proeven is; een omgeving die jongeren inspireert en fascineert, waar de nadruk ligt op talentherkenning en – ontwikkeling.  

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2014 Het Kwadrant

Diverse links
      

Roosterwijzigingen    
Kwadrant Bedrijfsleven      
Magister 

 


SCHOLEN OP DE KAART
(info over alle scholen in Nederland)


 

  


 

    


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant

 


 

 

  


 

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!