Klas 1 TA bouwt petflesraketten

Activiteiten

De leerlingen van 1TA (1e klas techniekopleiding) kregen de opdracht om in groepjes een petflesraket te ontwerpen. Ook moest er een materialenlijst gemaakt worden. De materialen werden per groep aangeleverd en het bouwen kon beginnen. Vol enthousiasme werd er gestart en de taken werden binnen de groep verdeeld. Diverse modellen waren bedacht en kregen gestalte tijdens de technieklessen. Na een aantal lessen aan dit project gewerkt te hebben, moest er natuurlijk worden getest. Een grande finale met veel plezier en "welke fles zal de grootste afstand overbruggen?"

Lees verder

Kwadrant door - School aan zet - geselecteerd uit 550 scholen!

Nieuws en nieuwtjes

Donderdag 13 november is Het Kwadrant door de organisatie "School aan Zet" gekozen als referentieschool. De referentiescholen zijn al vergevorderd in hun ontwikkeling naar een professionele lerende organisatie. Uit liefst 550 VO-scholen zijn 20 scholen geselecteerd waarvan Het Kwadrant er één is.

Lees verder

Update E-mailadressen Magister

Nieuws en nieuwtjes

Magister wordt steeds vaker gebruikt als communicatiemiddel voor leerlingen en ouder(s). Hiervoor is het wel belangrijk dat de e-mailadressen up-to-date zijn. U kunt deze zelf wijzigen. Log hiervoor in op de website van Magister (niet via de app), ga naar 'mijn instellingen' en controleer de gegevens. Pas ze indien nodig aan. Vergeet na de wijzigingen niet om alles op te slaan.

Lees verder

Zeepkistenproject

Nieuws en nieuwtjes

Het 2e leerjaar van de Techniekklas (6-jarige techniekopleiding) heeft zich, in het kader van het thema "Mobiliteit en Transsport", intensief bezig gehouden met het zeepkistenproject. De afronding van het project vond in leerjaar 3 plaats.

Lees verder

Kerstmarkt

Activiteiten

In het Woonzorgcomplex Hushoven/Laar wordt op zaterdag 13 december een bijzonder gezellige kerstmarkt gehouden. Onze leerlingen leveren daaraan hun bijdrage. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

Nieuwe teamleider onderbouw

Nieuws en nieuwtjes

Meteen na de herfstvakantie begint Frank Stals.als onze nieuwe teamleider onderbouw.

Lees verder

Cursus Positief Opvoeden

Ouders

Voor ouders met stress of andere psychische problemen. Opvoeden is een hele klus en iedere ouder wil een goede ouder zijn.

Lees verder

Jaarlijkse discofeest voor de onderbouw

Leerling- en ouderinformatie

Vrijdag 17 oktober wordt het jaarlijkse discofeest voor de onderbouw gehouden. Deze happening zal plaats vinden in de aula van de school, aanvang 19.30 uur tot 22.00 uur. SUPER TOF als alle leerlingen van de onderbouw er bij zijn.

Lees verder

Fietscontrole Veilig Verkeer Nederland

Leerling- en ouderinformatie

Het Kwadrant - Weert houdt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op woensdag 15 oktober a.s. een controle op de technische staat van fietsen. Dit om een extra stimulans te bieden om leerlingen veilig aan het verkeer deel te laten nemen.

Lees verder

Jongeren in Noord-Limburg op de goede weg.

Nieuws en nieuwtjes

Met de meeste jongeren in Noord-Limburg gaat het goed. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD Limburg-Noord. Bijna 7500 leerlingen van leerjaar 2 en 4 van de middelbare scholen in Noord-Limburg vulden in het najaar van 2013 de vragenlijst Jongerenmonitor in.

Lees verder

Deputé Kersten bezoekt 6-jr. techniekopleiding

Nieuws en nieuwtjes

Het Kwadrant ontving hoog bezoek: op 1 oktober bezocht deputé Kersten van de provincie Limburg met enkele beleidsmedewerkers Het Kwadrant. Het bezoek betrof onze 6 - jarige techniekopleiding.

Lees verder

Met Global Exploration naar Peru!

Leerling- en ouderinformatie

Ook dit jaar gaat er weer een groep leerlingen van Het College Weert, de Philips van Horne en Het Kwadrant met Global Exploration op reis. De bestemming? Peru! De voorlichting voor leerlingen vanaf klas 4 vindt op de verschillende scholen plaats in week 40 en 41. De informatieavond voor ouders is op donderdag 16 oktober om 19:30 uur op Het Kwadrant.

Lees verder

Veilig internetten en privacy instellingen op Facebook

Leerling- en ouderinformatie

Heel belangrijk voor iedereen die gebruik maakt van social media. Je vindt hier veel nuttige tips. (adviesbureau Lei Seuren)

Lees verder

Philips van Horne steunt school voor straatkinderen in India

Nieuws en nieuwtjes

De Philips van Horne presenteerde afgelopen week het nieuwe Derde Wereldproject 2014-2015. Al dertig jaar steunt de school uit Weert Derde Wereld onderwijsprojecten van oud–leerlingen.

Lees verder

Woonzorgcentrum Hushoven feestelijk geopend

Nieuws en nieuwtjes

Vrijdag 19 september werd het nieuwe woonzorgcentrum Hushoven in Weert officieel geopend. Wonen Limburg, Land van Horne, Het Kwadrant en de gemeente Weert organiseerden een feestelijke middag voor de nieuwe bewoners.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2014 Het Kwadrant

Diverse links
      

Roosterwijzigingen    
Kwadrant Bedrijfsleven      
Magister 

 


SCHOLEN OP DE KAART
(info over alle scholen in Nederland)


 


 

  


 

    


 

Nieuwe flyer (2014-2015)
van Het Kwadrant

 


 

 

  


 

    

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan

Wilt u zich abonneren op de Nieuwsbrief van Het Kwadrant; gelieve het formulier volledig in te vullen.

Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!