Goede doelen reis Gambia

Goede doelen reis Gambia
Categorie: Kwadrant social

Gambia is het kleinste land in Afrika en ligt in het westen, helemaal omsloten door Senegal. Het land is, zoals veel Afrikaanse landen, straatarm.

Naar aanleiding van de verhalen en het enthousiasme van mijn vriendin zijn we met nog drie andere personen inclusief mijn oudste dochter in maart 2006 voor de eerste keer vertrokken naar Gambia tezamen met een groot overgewicht aan verzamelde spullen.

Project Maladah Gambia

Wij zijn daar jaren geleden begonnen met hulp bieden aan een schooltje in Faji Kunda. Schooltje? Het waren een paar muren met veel onkruid, een doos materiaal bestaande uit leitjes met krijtjes en een paar boeken. Onder een mangoboom stonden wat bankjes waar de kinderen les kregen. Inmiddels gaat het erg goed met dit schooltje en zijn we een aantal jaren bezig met een school in Kukujan. Gelukkig heeft een stichting onder leiding van de familie Albers, zich ontfermd over deze school. Ik heb nu met eigen ogen kunnen zien, wat zij en de stichting in de afgelopen jaren voor de school  hebben gedaan en wat het betekent voor de kinderen om onze hulp te krijgen en onderwijs te ontvangen.

Moeder-Jan-Klinkers.jpg

Spullen

Hopelijk kan ik volgend jaar weer mee en heb ik mijn koffers goed gevuld met veel noodzakelijke spullen voor een paar gezinnen, voor het ziekenhuis een koffer vol met verband en pleisters van onze apotheek in Echt en voor de school heeeeeel veel pennen en nog veel andere bruikbare spullen.

Terug naar overzicht

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!