Tip van het CJG: vrienden maken

Ouders

Voor de meeste jongeren betekent vriendschap gezelligheid, jezelf kunnen zijn, praten, luisteren, elkaar vertrouwen en begrijpen, en samen leuke dingen doen. Maar pubers leren ook veel van vriendschap: je leert hoe je met elkaar om moet gaan, je leert veel over jezelf en het is goed voor het zelfvertrouwen. Als je kind bij een vriendengroep hoort, geeft dat veiligheid en zekerheid.
Hoe kun je als ouder je puber hierin ondersteunen? Lees verder voor een aantal tips.

Lees verder

Zomerpost

Leerling- en ouderinformatie

Met het oog op het schooljaar 2017-2018 ontvangen alle ouders en leerlingen de benodigde informatie voor de start van het nieuwe schooljaar. Dit vindt dit jaar voor het eerst digitaal plaats. Dit betekent dat u de informatie per mail ontvangt, en niet meer per post. Deze informatie treft u ook op deze website aan, door in het linkermenu op de link 'Info start schooljaar' te klikken. 

Lees verder

Project PRO-sell

Activiteiten

Dit schooljaar zijn de leerlingen van praktijkonderwijs bij het vak economie gestart met PRO-sell. Dit is een project waarbij de leerlingen dingen verkopen op marktplaats, zoals bijvoorbeeld geboorteborden. De leerlingen hebben enthousiast en met veel inzet aan dit project gewerkt. Kijk gauw verder om een aantal verslagen te lezen.

Lees verder

Uitreiking tegel Walk of Fame

Nieuws en nieuwtjes

Op woensdag 5 juli is, voorafgaand aan onze tweede feestelijke diploma-uitreiking, de tegel 'Walk of Fame' uitgereikt aan Kevin Nijsen. Hij ontving deze tegel, omdat hij het hoogste gemiddelde Centraal Examen-cijfer behaald heeft. Onder grote belangstelling van familie, klasgenoten en docenten kreeg Kevin de tegel overhandigd. Iedereen is met recht trots op hem. Kevin, goed gedaan, petje af!
Tevens bedanken wij Kanters Steenhouwerij Weert voor het wederom leveren van de tegel.

Lees verder

Mooie examenresultaten LVO Weert

LVO-Weert

Vrijdag 30 juni, een spannende dag voor de herkansers in het Voortgezet Onderwijs. De resultaten van de herexamens zijn bekend en laten zien dat de scholen van LVO-Weert wederom een mooi resultaat hebben behaald. De scholen scoren allen boven het landelijk gemiddelde en zijn daar uiteraard bijzonder trots op. Uitblinker is een slagingspercentage van 100% op Het Kwadrant. De goede resultaten vielen ook Geert Gabriëls, wethouder van de gemeente Weert, op: “Graag wil ik u feliciteren met de prachtige examenresultaten die de verschillende scholen in de regio Weert hebben behaald. Al jaren zijn de resultaten zeer goed en dat zegt iets over de kwaliteit van onderwijs in onze gemeente. Geweldig! Een terechte proficiat dus!”

Lees verder

Tijden schoolreis Phantasialand

Activiteiten

Op maandag 10 juli vertrekken wij naar Phantasialand. De leerlingen dienen zich om 8.30 uur te verzamelen op school bij hun coach. De coach spreekt hiervoor een eigen plek af met zijn/haar klas. Omstreeks 19.00 uur zullen de bussen weer arriveren op Het Kwadrant. De busindeling wordt nog bekend gemaakt.
Denk aan een geldig legitimatiebewijs!

Lees verder

Leerlingen LVO Weert naar India

LVO-Weert

Vrijdag 14 juli is het zover. Maar liefst 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant zetten koers naar India voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. In deze drie weken gaan we er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is. Tijdens deze ontwikkelingsstage zijn onze leerlingen te gast bij diverse middelbare scholen waar ze samen met de Indiaanse scholieren, hun buddy´s, vele activiteiten ondernemen en een stuk van India mogen ontdekken.

Lees verder

Tip van het CJG: voldoende drinken

Leerling- en ouderinformatie

Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. Voldoende drinken is dus noodzakelijk om gezond te blijven. Een puber heeft ongeveer twee liter water nodig op een normale dag. Bij warm weer, sporten of ziekte (bijvoorbeeld diarree) is dat meer. Hoe zorg je ervoor dat jouw puber voldoende drinkt? Lees verder voor een aantal tips.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!