Uitnodiging Kenniskring: Gepersonaliseerd leren op donderdag 7 december

Leerling- en ouderinformatie

Gepersonaliseerd onderwijs/leren staat bij veel scholen hoog op de agenda en heeft de afgelopen jaren veel gedaantes aangenomen. Koers, Big Picture Learning, etc. Leren gaat echter verder dan alleen een concept en of visie. Het leren is complex en hangt af van veel factoren: onze motivatie om te leren, veiligheid, interesse, rijpheid, voorkeur, beperkingen en vast nog meer. Hoe kunnen we nu, rekening houdend met al deze complexe factoren, het leren echt persoonlijker maken en wat betekent dat voor jou? De bijeenkomst is toegankelijk voor ouders, leerlingen en personeel.

Lees verder

Klimbos IJzeren Man

Activiteiten

Vrijdag 3 november gingen onze leerlingen van leerjaar 3, in het kader van de reflectieweek, naar de IJzeren Man. In het klimbos legden ze 4 parcoursen af. Voor sommige leerlingen was het eerste parcours wat spannend; andere klommen als aapjes door het bos. Het was een geslaagde dag! Bekijk HIER de foto's.

Lees verder

Oud-leerling en vrijwilliger genomineerd voor landelijke Joke Smit-Publieksprijs

Kwadrant social

Juf Khadija Sidi Hbibi, vrijwilliger op het Praktijkonderwijs van onze school, is genomineerd voor de landelijke Joke Smit-Publieksprijs. Deze prijs is voor de meest veelbelovende bijdrage aan de emancipatie van vrouwen in Nederland. Khadija heeft jouw online stem nodig. Stem nu!

Lees verder

Tip van het CJG: Omgaan met emoties

Ouders

In de puberteit wisselen de emoties van je kind zich snel af. Bovendien lijken zijn emoties veel extremer te zijn dan daarvoor. Uit onderzoek blijkt dat het emotiegedeelte van de hersenen in de puberteit overactief is in situaties die emotioneel prikkelend zijn. Ook is het rationele systeem van je puber nog niet volgroeid; hij heeft nog geen volledige controle over zijn gedrag en zijn emoties.

 

Lees verder

Programma reflectieweek

Activiteiten

Deze week vindt op onze school de eerste reflectieweek van dit schooljaar plaats. Bekijk op de volgende pagina het programma per leerjaar.

Lees verder

Fietskeuring

Activiteiten

De vrijwilligers van Veilig Verkeer afdeling Weert hebben op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november alle fietsen gekeurd op veiligheid.

Lees verder

Bezoek aan tandartspraktijk

Activiteiten

Donderdag 26 oktober bracht klas B2B een bezoek tandartspraktijk Franken in Weert. Voorafgaand hieraan vertelde de moeder van Dikra (zelf oud-leerlinge van Het Kwadrant) in de klas over haar beroep van tandartsassistente.

Lees verder

Vak Mens en Natuur leerjaar 2

Ouders

Binnen het vak Mens en Natuur voor de leerlingen van leerjaar 2 komt de volgende weken het thema Voortplanting aan bod. Voortplanting is een van de zeven levenskenmerken die belangrijk zijn voor het voortbestaan van een soort.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!