Workshops in de reflectieweek

Nieuws en nieuwtjes

Vanuit de Big Picture gedachte is het talent en de passie van de leerling belangrijk in het sturen van het leerproces. Dit geldt voor iedereen: dingen die je doet vanuit je passie doe je graag, goed en met veel plezier! In de reflectieweek, waarin we terug en vooruit kijken op dit proces, gaven de docenten passieworkshops.

Lees verder

Minister Blok neemt de tijd voor Het Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Vandaag is in het voormalige stadhuis van Weert onder grote belangstelling Cwartier geopend door de minister van Wonen en Rijksdienst Stef Blok. De minister nam, ondanks een druk programma, echter ook nog de tijd voor een delegatie van onze school onder leiding van directeur Jan Mueters. Het Kwadrant is niet voor niets winnaar van de Onderwijsprijs Limburg, categorie voortgezet onderwijs, 2013 - 2015. Burgemeester Jos Heijmans stak, zoals de foto bewijst, zijn trots voor onze school niet onder stoelen of banken. Voor een foto-impressie...

Lees verder

Mededeling voor onze leerlingen

Leerlingeninformatie

Vanaf vandaag is er een nieuwe versie van Meta in de de AppStore beschikbaar. Meta is in deze versie geoptimaliseerd voor 64 bit.

Lees verder

Sport 4 girls

Leerlingeninformatie

Zin om te dansen? Kom eenmalig kennismaken met Sport4girls onder leiding van een professionele dansdocente. Waar, wanneer en hoe?

Lees verder

Training sociale vaardigheden 12-16 jaar op 29 en 30 april 2015

Leerling- en ouderinformatie

De doelgroep bestaat uit jongeren tussen de 12 en 16 jaar die zich onzeker of gespannen voelen in het contact met anderen. Het doel van de training is het vergroten van zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Lees verder

Expositie ‘Ik en..’ project van Het Kwadrant

Nieuws en nieuwtjes

Schooljaren 2013- 2014 en 2014- 2015 hebben bij Het Kwadrant in het teken gestaan van het ‘Ik en..’ project. Dit project is een samenwerking tussen het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) en Het Kwadrant waarbij leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 VMBO en Praktijkonderwijs tijdens vijf projectweken (per jaar) reflectie plegen aan de hand van kunst en cultuur.

Lees verder

Sportklas gaat skiën!

Nieuws en nieuwtjes

Sportklas gaat skiën! De leerlingen van de sportklas gaan op 11 maart skiën in Peer. Ter voorbereiding hebben ze een uur lang les gehad bij SnowPeak in Nederweert waar zij de eerste beginselen van skiën aangeleerd kregen. 

Lees verder

LO sectie Het Kwadrant organiseert CIOS - training

Leerlingeninformatie

Voor alle leerlingen die geïnteresseerd zijn in de opleiding CIOS te Sittard/Venlo en/of de opleiding Sport en Bewegen op het Summa College vinden er trainingen plaats ter voorbereiding op de toelatingstest.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!