SparkTechLab - Weert bezocht door 1 TA

Nieuws en nieuwtjes

 Klas 1 TA bezocht het Spark Tech Lab: het Spark Tech Lab in Weert is hét wetenschaps- en technieklab waar het onderwijs uit de regio, zowel primair als voortgezet, alle ingrediënten vindt om invulling te geven aan hun techniek- en sciencelessen. Het is een authentieke locatie, waar de sfeer van techniek te proeven is; een omgeving die jongeren inspireert en fascineert, waar de nadruk ligt op talentherkenning en – ontwikkeling.

 

Lees verderKlas 1 TA bouwt petflesraketten

Activiteiten

De leerlingen van 1TA (1e klas techniekopleiding) kregen de opdracht om in groepjes een petflesraket te ontwerpen. Ook moest er een materialenlijst gemaakt worden. De materialen werden per groep aangeleverd en het bouwen kon beginnen. Vol enthousiasme werd er gestart en de taken werden binnen de groep verdeeld. Diverse modellen waren bedacht en kregen gestalte tijdens de technieklessen. Na een aantal lessen aan dit project gewerkt te hebben, moest er natuurlijk worden getest. Een grande finale met veel plezier en "welke fles zal de grootste afstand overbruggen?"

Lees verderKwadrant door - School aan zet - geselecteerd uit 550 scholen!

Nieuws en nieuwtjes

Donderdag 13 november is Het Kwadrant door de organisatie "School aan Zet" gekozen als referentieschool. De referentiescholen zijn al vergevorderd in hun ontwikkeling naar een professionele lerende organisatie. Uit liefst 550 VO-scholen zijn 20 scholen geselecteerd waarvan Het Kwadrant er één is.

Lees verder

Update E-mailadressen Magister

Nieuws en nieuwtjes

Magister wordt steeds vaker gebruikt als communicatiemiddel voor leerlingen en ouder(s). Hiervoor is het wel belangrijk dat de e-mailadressen up-to-date zijn. U kunt deze zelf wijzigen. Log hiervoor in op de website van Magister (niet via de app), ga naar 'mijn instellingen' en controleer de gegevens. Pas ze indien nodig aan. Vergeet na de wijzigingen niet om alles op te slaan.

Lees verder

Zeepkistenproject

Nieuws en nieuwtjes

Het 2e leerjaar van de Techniekklas (6-jarige techniekopleiding) heeft zich, in het kader van het thema "Mobiliteit en Transsport", intensief bezig gehouden met het zeepkistenproject. De afronding van het project vond in leerjaar 3 plaats.

Lees verder

Nieuwe teamleider onderbouw

Nieuws en nieuwtjes

Meteen na de herfstvakantie begint Frank Stals.als onze nieuwe teamleider onderbouw.

Lees verder

Cursus Positief Opvoeden

Ouders

Voor ouders met stress of andere psychische problemen. Opvoeden is een hele klus en iedere ouder wil een goede ouder zijn.

Lees verder

Jaarlijkse discofeest voor de onderbouw

Leerling- en ouderinformatie

Vrijdag 17 oktober wordt het jaarlijkse discofeest voor de onderbouw gehouden. Deze happening zal plaats vinden in de aula van de school, aanvang 19.30 uur tot 22.00 uur. SUPER TOF als alle leerlingen van de onderbouw er bij zijn.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!