“Cum laude” voor het kwaliteitskeurmerk LOOT

LVO-Weert

De stichting LOOT heeft op vrijdag 31 maart 2017 de vier scholen van LVO-Weert gevisiteerd. De auditcommissie heeft een panel van leerlingen, ouders, LOOT-begeleiders en directie bevraagd over de vastgestelde criteria die behoren bij het kwaliteitskeurmerk LOOT. Auditcommissie: “Als we een cijfer moeten geven dan verdient LVO-Weert een 8,5!” En natuurlijk zijn er ook enkele verbeterpunten die we zullen oppakken. Dit geweldige resultaat hebben we te danken aan een bevlogen team van LOOT-begeleiders.

Lees verder

Informatieavond Musicline

LVO-Weert

Op dinsdag 11 april 2017 organiseren Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een informatieavond Musicline, de voorloper van het VoCo en de voorbereiding op het conservatorium! Speel je zelf een instrument of zing je graag? Ben jij iemand die veel met muziek bezig is? Dan is Musicline misschien iets voor jou! Kom samen met je ouders naar de informatieavond Musicline. Daar krijg je alle info over VoCo inclusief een inschrijvingsformulier. Vooraf aanmelden voor de informatieavond is noodzakelijk!

Lees verder

Tip van het CJG: Grof taalgebruik

Ouders

Jongeren kunnen de meest grove uitdrukkingen gebruiken. Als ouder sta je soms met je oren te klapperen. “Wat zei jij nou?” “Gewoon,” luidt meestal het antwoord,  “dat zegt iedereen.” Hoe ga je er mee om? Lees verder om een aantal tips te lezen.

Lees verder

Vak Mens en Natuur

Activiteiten

Binnen het vak Mens en Natuur werken de leerlingen van leerjaar 1 al enige tijd rond het thema 'Je lichaam'. De lessen rond het stuk 'Een mooier lichaam' worden deze week afgesloten met een leuk practicum: zelf een gezichtscrème maken.

Lees verder

LSD openbaar evenement

LVO-Weert

In diverse media heeft u kunnen lezen over het LSD-festival op vrijdag 21 april in Weert; het festival dat is opgericht ter ere van de eindexamenkandidaten die op deze dag hun laatste schooldag vieren in Weert. Graag willen wij nogmaals benadrukken dat het LSD Festival een openbaar evenement is dat buiten de verantwoordelijkheid van de scholen om georganiseerd wordt. De kaartverkoop en promotie vinden dus ook niet op de scholen plaats.

Lees verder

Leerling doet vrijwilligerswerk

Kwadrant social

Tamara Knapen zit bij ons op het Praktijkonderwijs, in klas F23D. Zij werkt als vrijwilliger bij een zorgcentrum. Kan 'leren in de echte wereld' nog meer van toepassing zijn? Lees gauw verder om haar mooie verslag hierover te lezen.

Lees verder

Basketball Academy Limburg U18 wint NBB beker

Nieuws en nieuwtjes

De basketballers van de Basketball Academy Limburg hebben de NBB Beker in de leeftijdsklasse Mannen U18 veroverd. Dat deden ze vrijdagavond na een zinderende comeback. Tegenstander Lokomotief uit Rijswijk stond het hele duel op voorsprong, maar in de laatste minuten van de wedstrijd gingen de Limburgers toch met de beker aan de haal. In Utrecht werd het 83-75 in het voordeel van de Limburgse ploeg.

Lees verder

Gastles ING

Activiteiten

Op vrijdag 17 maart waren twee ING-medewerkers bij ons in de klas bij het vak 'Economie ondernemen' (klassen 3 basis en 3 kader). Eén van deze medewerkers schreef er een stukje over. Klik gauw verder om dit te lezen.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!