Bedrijfsbezoek Eldra

Activiteiten

Onze leerlingen van de vakmanschapsroute (zesjarige techniekopleiding) gaan regelmatig op bedrijfsbezoek om zich voor te bereiden op een beroepskeuze. Zo ook woensdag 24 mei. Klas T1C bezocht het bedrijf Eldra in Ittervoort. Een mooi bedrijf dat kabels maakt. Van de normale elekticiteits kabels voor in woningen tot de meest uiteenlopende kabels voor allerlei toepassingen zoals infrakabels voor bijvoorbeeld verkeerslichten.

Lees verder

Foto's LSD

Activiteiten

Op vrijdag 21 april vond LSD (Laatste SchoolDag) plaats. Eerst was er een programma met optredens van docenten in de aula. Daarna verplaatste het programma zich naar buiten, met een lekkere bbq en diverse activiteiten. Het was een geslaagde dag!
Bekijk HIER de foto's.

Lees verder

Stadstriathlon Weert

Activiteiten

Ook dit jaar nemen leerlingen van de scholen van LVO Weert deel aan de stadstriathlon van Weert op vrijdag 9 juni a.s. Enkele enthousiaste sportklassen zijn voor deze uitdaging opgegeven. Zij worden begeleid door hun docenten lichamelijke opvoeding. Overige leerlingen die graag mee willen doen, kunnen zich via school individueel of per drietal aanmelden. Naast de deelname aan de triathlon reizen enkele leerlingen op vrijdag 9 juni af naar Amsterdam voor de finale van Olympic Moves. Onder andere het jongens hockeyteam van Het College Weert zal daar strijden voor de eerste plek.

Lees verder

Uitnodiging Voion dialoog 'Wie zijn de docenten van de toekomst'

LVO-Weert

Leerlingen, bedrijfsleven en de samenleving vragen om onderwijs dat past bij de huidige én toekomstige tijd. Scholen zoeken naar eigentijdse manieren waarop kwalitatief goed onderwijs aangeboden kan worden, ook als er niet voldoende docenten voor alle vakken te vinden zijn. Voion nodigt je uit om met elkaar hierover een professionele dialoog (volgens de methodiek van Appreciative Inquiry) te voeren. Je krijgt inspiratie en scherpt gezamenlijk de gedachten rond dit thema. Nieuwsgierig? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

Sportdag LVO Weert

LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee. Leerjaar 3 krijgt rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert. De leerlingen van leerjaar 1 nemen deel aan basketbal. Leerjaar 2 gaat aan de slag met voetbal. Voor de basketballers en voetballers volgt hierbij enige informatie over de dagindeling en vastgestelde regels.

Lees verder

Topsporttalentlleerling naar Amerika voor basketbalcarrière

Kwadrant social

Onze leerling Kenan Sarvan gaat verhuizen naar Amerika, om daar zijn basketballcarrière voort te zetten. De 17-jarige Kenan zal volgend schooljaar de overstap maken naar Bishop Sullivan Catholic High School in Virginia Beach, dit nadat hij, naar verwachting, zijn diploma hier zal gaan behalen. In Virginia Beach zal hij een tweejarige vervolgopleiding gaan volgen en daarnaast uitkomen voor het High School team van de school. Na deze twee jaar hoopt Kenan een goed aanbod te krijgen van een Division 1 college.

Lees verder

Benoeming John Hausmans tot voorzitter Centrale Directie LVO Weert

LVO-Weert

John Hausmans, waarnemend voorzitter Centrale Directie van cluster LVO Weert, wordt per 1 juni 2017 benoemd tot voorzitter. LVO Weert verbindt de scholen Het College, Het Kwadrant, Philips van Horne SG en het BRAVO! College Cranendonck. Op twee locaties biedt LVO Weert tevens onderwijs aan anderstaligen (Eerste Opvang Anderstaligen). Met deze benoeming gaat LVO Weert over tot een eenhoofdige Centrale Directie. Naast onderwijsontwikkeling behoren de thema’s personeel, financiën, huisvesting, zorg en communicatie tot de portefeuille van John Hausmans.

Lees verder

Doe Dag Weert on Stage

Activiteiten

Op dinsdag 23 mei vond de Doe Dag van Weert On Stage plaats, als vervolg op het Beroepenfeest van 11 april. Tijdens de Doe Dag bezochten de derdejaars leerlingen de beroepsbeoefenaren waarmee zij op het Beroepenfeest een 'match' hadden gemaakt.

 

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!