Tip van het CJG: Pesten

Ouders

Pesten houdt ons allemaal bezig. Dit geldt als je kind gepest wordt, maar ook als je kind de pester is. De oplossing zit niet in drie tips, maar het is een start. Onthoud vooral dat je pesten met elkaar moet oplossen! Lees verder om de drie tips te lezen.

Lees verder

Inschrijving sportdag LVO Weert

LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee, zo'n 3.000 in totaal. Onze leerlingen van leerjaar 3 krijgen rondom sportpark St. Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en – verenigingen in de regio Weert. De inschrijving hiervoor start op maandag 8 mei, 8:00 uur via deze link. Klik op 'lees verder' voor de regels omtrent de inschrijving en voor een overzicht van de workshops.

Lees verder

538 feest

Activiteiten

Leerlingen van Het College hebben een feest van Radio 538 t.w.v. €5.000,- gewonnen, een geweldige prestatie! Dit ter ere van een project, over veilig omgaan met de mobiele telefoon in het verkeer. Het 538-feest wordt gegeven op woensdag 24 mei. De locatie is de Poort van Limburg. Dit feest is ook toegankelijk voor onze leerlingen. Lees HIER de brief die na de meivakantie uitgereikt wordt aan onze leerlingen. Jij komt toch ook?!

Lees verder

Paasontbijt Praktijkonderwijs

Activiteiten

De paasdagen zijn voorbij maar bij Praktijkonderwijs werd op dinsdagochtend 18 april 2017 toch nog een heel gezellig paasontbijt gehouden voor de leerlingen van het Praktijkonderwijs en voor de leerlingen van het ISK.
De tien leerlingen van de leerlingenraad hadden enkele weken voorafgaand aan dit ontbijt dit initiatief genomen en waren sindsdien een drietal keren bij elkaar gekomen -onder begeleiding van 2 docenten- om dit paasontbijt te kunnen realiseren. Samen hebben zij eerst gebrainstormd over wat er allemaal nodig was voor een gezellig ontbijt, daarna hebben zij taken verdeeld.

Lees verder

Les Mens en Natuur

Activiteiten

Als je met je eigen ogen de schadelijk werking van tabaksrook kan waarnemen, dan begin je niet aan roken! Dat hopen in ieder geval onze docenten van het vak Mens en Natuur. Vorige week hebben ze hierover een proef gedaan met leerlingen van leerjaar 2.

Lees verder

Weert on Stage groot succes!

Activiteiten

Het Beroepenfeest van ‘Weert On Stage’ van dinsdag 11 april was een groot succes voor alle leerlingen en alle beroepsbeoefenaren die hieraan deelnamen. Deze activiteit vond plaats in het kader van LOB (Loopbaanoriëntatie en –begeleiding) voor alle 3de-jaars VMBO-leerlingen van Het Kwadrant, Philips van Horne, Bravo! en het Cita Verde.

Lees verder

Facultatieve lessen in week 19

Leerling- en ouderinformatie

In de week van 8 mei geldt dat alle eindexamenkandidaten facultatief les hebben (er zijn in die week géén verplichte lessen). Dit betekent dat ze voor vragen over de examenstof hier op school kunnen binnenlopen. Daarnaast kan de docent individueel een afspraak maken met de leerling. Deze afspraak dient uiteraard nagekomen te worden.
Wij wensen onze eindexamenkandidaten alvast heel succes met de voorbereidingen op hun examens!

Lees verder

Laatste SchoolDag (LSD) op 21 april 2017

Activiteiten

Op vrijdag 21 april vindt voor onze eindexamenleerlingen de Laatste SchoolDag (LSD) plaats. Deze leerlingen worden van 12.00 tot 15.00 uur op school verwacht voor een LSD-programma. Dit programma heeft consequenties voor álle leerlingen, dus ook voor leerjaar 1 tot en met 3. Lees verder wat de gevolgen zijn voor het rooster.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!