Uitnodiging Kenniskring: Gepersonaliseerd leren op donderdag 7 december

Uitnodiging Kenniskring: Gepersonaliseerd leren op donderdag 7 december
Categorie: Leerling- en ouderinformatie

Tijdens de workshop zoomen we in op Motiveren en het verhogen van prestaties. 

Docenten zijn dagelijks bezig leerlingen te motiveren. Bijvoorbeeld met het vooruitzicht van goede cijfers of onder dreiging van sancties. Maar carrots and sticks werken vaak averechts. Formele voorschriften, controlemechanismen en bangmakerij demotiveren juist. Van intrinsieke motivatie gaat een veel grotere kracht uit.

Motivatie

De motivatie van leerlingen neem toe als er een leraar is die in hem gelooft.              Een goede leraar is een Pygmalion, die leerlingen stimuleert de opgewekte verwachtingen waar te maken. Wetenschappers zijn er achter gekomen hoe subtiel de communicatie tussen docenten en leerlingen zich voltrekt. Een belangrijk element daarin is de opvatting over wat wel en niet ontwikkelbaar is. De Amerikaanse psychologe Carol Dweck noemt dit een mindset. Bij sommige mensen is die mindset vooral statisch, bij anderen overheerst de overtuiging dat alles tot op zekere hoogte te leren is. Is slimheid een aangeboren eigenschap of kun je steeds slimmer worden door oefening? Dat verschil in opvatting bij docenten (en ouders) heeft invloed op het (leer)gedrag van leerlingen.

Docenten (en ouders) kunnen de resultaten van leerlingen binnen enkele maanden substantieel verhogen door deze leerlingen systematisch te voorzien van groeigerichte feedback.

Hans van Dijck

In een combinatie van lezing en workshop laat Hans van Dijck ons de belangrijkste motivatietheorieën zien en focust hij in het bijzonder op de invloed van mindset op motiveren en presteren. Door een aantal oefeningen leren de deelnemers hoe ze de verworven inzichten in de praktijk kunnen benutten.

Profiel Mr. drs. Hans van Dijck:
"Een leider heeft een majeure invloed op het leren van medewerkers. Essentieel is dat je beseft dat je die invloed hebt en met welke feedback je het leren stimuleert."

Verbindend leiderschap, het werkt, je kunt het leren! Dat geldt voor leidinggevenden evenzeer als voor docenten. 

Sinds 2001 ondersteunt hij vanuit zijn bedrijf Development Consult instellingen en bedrijven op het gebied van management en organisatie. Zijn kernactiviteiten liggen bij het inrichten en uitlijnen van organisaties (bestuurlijk, organisatorisch), procesbegeleiding, interim opdrachten en organisatieonderzoek. Daarbij zoekt hij altijd de balans tussen resultaatgerichtheid en mensgerichtheid. Zijn juridische opleiding waarborgt de resultaatgerichtheid. Zijn achtergrond in de sociale wetenschappen zorgt voor de menskant: de drijfveren, de motivatie, de betrokkenheid.

Hans werkt als:

  • Interimmanager
  • Procesbegeleider, projectleider, adviseur
  • Coach en teamcoach
  • Organisatieonderzoeker

Aanvang is om 15.15 uur en we sluiten af om 17.30 uur met daarna een gezellige maaltijd.

Interesse? Geef je dan op via mail op het volgende adres:l.ohlenforst@lvo-weert.nl en geef meteen aan of je na de bijeenkomst deelneemt aan het (gratis) warm/koud buffet.

Ruud Wolfs en Lilian Ohlenforst

Terug naar overzicht

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!