Tip van het CJG: hygiëne

Ouders

Wanneer je tiener zichzelf goed leert verzorgen, geeft dit een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook leert je tiener respect te hebben voor z’n eigen lichaam.

Wat kun je als ouder nog meer doen? Lees verder voor een aantal tips.

Lees verder

Zangles van zangcoach Kitty Becker

Activiteiten

Tien leerlingen van onze KunstKlasPlus kregen 7 juni les van zangcoach Kitty Becker. Ze leerden onder andere speciale ademhalingstechnieken, wat een stem nu eigenlijk is en hoe deze het beste te gebruiken is. Dat was behalve leerzaam, heel veel fun! Zingen maakt gelukkig, talent of niet. Werken vanuit het hart. Professie vanuit de passie van de leerlingen zelf.
Bekijk hier de foto's van deze interessante les.

Lees verder

Iedereen geslaagd bij Praktijkonderwijs!

Nieuws en nieuwtjes

Al onze examenkandidaten van Praktijkonderwijs zijn geslaagd, wat een prachtig resultaat! Proficiat leerlingen, maar zeker ook alle teamleden. Wat super om te zien dat de inspanningen van alle kanten, het extra oefenen, het extra na school uitleggen, het engelen-geduld, het doorzetten echt resultaat heeft opgeleverd.

Lees verder

Sportdag 13 juni: informatie voor leerjaar 3

LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 vindt de LVO Weert brede sportdag plaats. Een dag waarop leerlingen van Het College, BRAVO!, Het Kwadrant en de Philips van Horne samen gaan sporten. Onze leerlingen van leerjaar 3 hebben een ochtend- óf een middagprogramma. Er vinden op deze dag geen lessen plaats.

Lees verder

Bedrijfsbezoek Eldra

Activiteiten

Onze leerlingen van de vakmanschapsroute (zesjarige techniekopleiding) gaan regelmatig op bedrijfsbezoek om zich voor te bereiden op een beroepskeuze. Zo ook woensdag 24 mei. Klas T1C bezocht het bedrijf Eldra in Ittervoort. Een mooi bedrijf dat kabels maakt. Van de normale elekticiteits kabels voor in woningen tot de meest uiteenlopende kabels voor allerlei toepassingen zoals infrakabels voor bijvoorbeeld verkeerslichten.

Lees verder

Foto's LSD

Activiteiten

Op vrijdag 21 april vond LSD (Laatste SchoolDag) plaats. Eerst was er een programma met optredens van docenten in de aula. Daarna verplaatste het programma zich naar buiten, met een lekkere bbq en diverse activiteiten. Het was een geslaagde dag!
Bekijk HIER de foto's.

Lees verder

Stadstriathlon Weert

Activiteiten

Ook dit jaar nemen leerlingen van de scholen van LVO Weert deel aan de stadstriathlon van Weert op vrijdag 9 juni a.s. Enkele enthousiaste sportklassen zijn voor deze uitdaging opgegeven. Zij worden begeleid door hun docenten lichamelijke opvoeding. Overige leerlingen die graag mee willen doen, kunnen zich via school individueel of per drietal aanmelden. Naast de deelname aan de triathlon reizen enkele leerlingen op vrijdag 9 juni af naar Amsterdam voor de finale van Olympic Moves. Onder andere het jongens hockeyteam van Het College Weert zal daar strijden voor de eerste plek.

Lees verder

Uitnodiging Voion dialoog 'Wie zijn de docenten van de toekomst'

LVO-Weert

Leerlingen, bedrijfsleven en de samenleving vragen om onderwijs dat past bij de huidige én toekomstige tijd. Scholen zoeken naar eigentijdse manieren waarop kwalitatief goed onderwijs aangeboden kan worden, ook als er niet voldoende docenten voor alle vakken te vinden zijn. Voion nodigt je uit om met elkaar hierover een professionele dialoog (volgens de methodiek van Appreciative Inquiry) te voeren. Je krijgt inspiratie en scherpt gezamenlijk de gedachten rond dit thema. Nieuwsgierig? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!