Paarse Vrijdag

Activiteiten

Vrijdag 8 december is het weer Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Ook tijdens de lessen wordt hier aandacht aan besteed. DUS: DRAAG PAARS OP SCHOOL OM TE LATEN ZIEN DAT JE NIET IN HOKJES DENKT! 

Lees verder

Gouden Schoolkantine Schaal 2017

Nieuws en nieuwtjes

Het Kwadrant heeft, evenals Het College en de Philips van Horne, een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Met de Schaal kan de school laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend.  De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Het Kwadrant heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van nieuwe, verbeterde richtlijnen opgesteld door het Voedingscentrum.

Lees verder

De Santa Run Weert komt er aan!

Nieuws en nieuwtjes

De kou hangt weer in de lucht en de feestdagen staat alweer bijna voor de deur. Op zondag 17 december 2017 gaan kerstgevoel, het goede doel en een geweldige dag met familie, vrienden, collega’s en kennissen hand in hand. Op deze zondag kleurt Winters Weert kerstrood tijdens de eerste Rotary Santa Run; een funwalk voor jong en oud, waarbij deelnemers in een kerstmanpak door Weert wandelen. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor Kindervakantiewerk Weert en de Nierstichting. Loop jij ook mee voor het goede doel? 

Lees verder

Vacature directeur Samenwerkingsverband VO

LVO-Weert

Het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Weert, Nederweert en Cranendonck is per direct op zoek naar een directeur. Het Samenwerkingsverband VO is binnen de genoemde gemeentes verantwoordelijk voor het realiseren van een dekkend netwerk passend onderwijs. Dit doet ze samen met het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Weert-Nederweert. Er vindt daarnaast goede afstemming plaats tussen onderwijs en gemeenten. De directeur is belast met de dagelijkse leiding van het samenwerkingsverband en met het verwerkelijken van de doelstellingen van de stichting. Interesse? De vacature is hier in de zien. Reageren kan tot 7 december 2017.

Lees verder

Digitale factuurverwerking

LVO-Weert

Met ingang van het schooljaar 2016-2017 bieden de scholen van LVO Weert de facturatie naar ouders/verzorgers van leerlingen digitaal aan via WIS Collect. Ter verduidelijking willen wij u nogmaals wijzen op het hierbij horende instructiefilmpje. In het kort komt het er op neer dat er periodiek een factuur klaar staat die door middel van een e-mail aan de ouders/verzorgers kenbaar wordt gemaakt.

Lees verder

Tip van de maand: Hoe houden we de feestdagen gezellig?

Ouders

De feestdagen komen er weer aan. Voor veel gezinnen staan er afspraken, etentjes en cadeautjes-avonden gepland. Hoe hou je het thuis leuk in deze drukke periode? Lees verder voor een aantal tips.

Lees verder

Weert On Stage: het bedrijfsleven investeert in de toekomst!

Activiteiten

Ruim 120 beroepsbeoefenaren uit Weert en omgeving stonden vorig schooljaar op het beroepenfeest Weert on Stage. Zij beantwoordden daar de vragen van zo’n 500 VMBO leerlingen van deelnemende scholen. Ze lieten zich het hemd van het lijf vragen over wat hun beroep precies inhoudt, hoe ziet een werkdag er nou daadwerkelijk uit als je een schilder of chauffeur bent? Hoe lang is de weg om advocaat te worden en wat verkoopt een sales manager eigenlijk? Op 15 maart 2018 zal de 2e editie van Weert On Stage plaats vinden in het Franciscus Huis Weert en wij zijn op zoek naar iedereen die over zijn fantastische beroep wil komen vertellen. 

Lees verder

Gebruik printpasjes

Leerling- en ouderinformatie

Onlangs zijn er printpasjes uitgereikt aan onze leerlingen. Dit pasje is voortaan nodig als je op een printer op school iets wilt afdrukken of kopiëren. Aan het begin van iedere schooljaar krijgt de leerling standaard een printtegoed van € 5,-. De pas wordt aan het begin van het schooljaar gereset en het bedrag wordt weer ingesteld op € 5,-. Eventuele nog aanwezige tegoeden op de pas zijn dan weg! De pas dient tevens als legitimatie binnen de school. Het is dus de bedoeling dat de leerling, op school, altijd de pas bij zich heeft. De pas dient eenmalig gekoppeld te worden. klik op 'lees verder' om te zien hoe dat in z'n werk gaat.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!