Bezoek TeamAlert

Op maandag en dinsdag 4 juli komt TeamAlert voor alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 de uitvoering van het project Kruispunt verzorgen. Dit is een debatproject van de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert om de leerlingen te laten realiseren hoe kwetsbaar ze in het verkeer zijn. Aan de hand van filmpjes, stellingen en ervaringen van de studenten gaan ze met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid. Kijk hier voor meer informatie.

Lees verder

Goede doelen reis Gambia

Kwadrant social

Afgelopen maart is de moeder van onze docent dhr. Klinkers, op goede doelen reis geweest in Gambia. Haar zoon verraste haar met een aantal pennen, wuppies en een grote vlag van onze school. Petra had dit voor haar geregeld. Lees verder om het verslag van mevrouw Klinkers, over haar reis naar Gambia, te lezen.

Lees verder

Geslaagd!

Leerling- en ouderinformatie

Vandaag was een spannende dag voor onze eindexamenkandidaten: de dag van de uitslag. In totaal hebben 154 leerlingen examen gedaan, hiervan zijn er 146 geslaagd. Een geweldige prestatie! De overige 8 leerlingen zijn nog niet geslaagd, maar gaan voor de herkansing volgende week. De verwachting is dat we de 100% score wederom gaan halen.
Wij feliciteren al onze geslaagden van harte met deze mijlpaal!

Lees verder

Succesvolle sportdag LVO Weert

Activiteiten, LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseerden de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie deden alle leerlingen van alle leerjaren mee. De leerlingen van leerjaar 1 namen deel aan basketbal, leerjaar 2 ging aan de slag met voetbal. Leerjaar 3, 4 en 5 kregen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert, uiteenlopend van bootcamp, schermen, beachvolleybal, waterskiën en waterpolo. Foto’s van de sportdag zijn te vinden in de fotogalerij.

 

Lees verder

Tip van het CJG: hygiëne

Ouders

Wanneer je tiener zichzelf goed leert verzorgen, geeft dit een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook leert je tiener respect te hebben voor z’n eigen lichaam.

Wat kun je als ouder nog meer doen? Lees verder voor een aantal tips.

Lees verder

Zangles van zangcoach Kitty Becker

Activiteiten

Tien leerlingen van onze KunstKlasPlus kregen 7 juni les van zangcoach Kitty Becker. Ze leerden onder andere speciale ademhalingstechnieken, wat een stem nu eigenlijk is en hoe deze het beste te gebruiken is. Dat was behalve leerzaam, heel veel fun! Zingen maakt gelukkig, talent of niet. Werken vanuit het hart. Professie vanuit de passie van de leerlingen zelf.
Bekijk hier de foto's van deze interessante les.

Lees verder

Iedereen geslaagd bij Praktijkonderwijs!

Nieuws en nieuwtjes

Al onze examenkandidaten van Praktijkonderwijs zijn geslaagd, wat een prachtig resultaat! Proficiat leerlingen, maar zeker ook alle teamleden. Wat super om te zien dat de inspanningen van alle kanten, het extra oefenen, het extra na school uitleggen, het engelen-geduld, het doorzetten echt resultaat heeft opgeleverd.

Lees verder

Sportdag 13 juni: informatie voor leerjaar 3

LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 vindt de LVO Weert brede sportdag plaats. Een dag waarop leerlingen van Het College, BRAVO!, Het Kwadrant en de Philips van Horne samen gaan sporten. Onze leerlingen van leerjaar 3 hebben een ochtend- óf een middagprogramma. Er vinden op deze dag geen lessen plaats.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!