Les Mens en Natuur

Activiteiten

Als je met je eigen ogen de schadelijk werking van tabaksrook kan waarnemen, dan begin je niet aan roken! Dat hopen in ieder geval onze docenten van het vak Mens en Natuur. Vorige week hebben ze hierover een proef gedaan met leerlingen van leerjaar 2.

Lees verder

Weert on Stage groot succes!

Activiteiten

Het Beroepenfeest van ‘Weert On Stage’ van dinsdag 11 april was een groot succes voor alle leerlingen en alle beroepsbeoefenaren die hieraan deelnamen. Deze activiteit vond plaats in het kader van LOB (Loopbaanoriëntatie en –begeleiding) voor alle 3de-jaars VMBO-leerlingen van Het Kwadrant, Philips van Horne, Bravo! en het Cita Verde.

Lees verder

Facultatieve lessen in week 19

Leerling- en ouderinformatie

In de week van 8 mei geldt dat alle eindexamenkandidaten facultatief les hebben (er zijn in die week géén verplichte lessen). Dit betekent dat ze voor vragen over de examenstof hier op school kunnen binnenlopen. Daarnaast kan de docent individueel een afspraak maken met de leerling. Deze afspraak dient uiteraard nagekomen te worden.
Wij wensen onze eindexamenkandidaten alvast heel succes met de voorbereidingen op hun examens!

Lees verder

Laatste SchoolDag (LSD) op 21 april 2017

Activiteiten

Op vrijdag 21 april vindt voor onze eindexamenleerlingen de Laatste SchoolDag (LSD) plaats. Deze leerlingen worden van 12.00 tot 15.00 uur op school verwacht voor een LSD-programma. Dit programma heeft consequenties voor álle leerlingen, dus ook voor leerjaar 1 tot en met 3. Lees verder wat de gevolgen zijn voor het rooster.

Lees verder

Storing Magister app opgelost

Leerling- en ouderinformatie

Het probleem dat vorige week ontstond op de Magister app is opgelost. Magister verzoekt alle gebruikers om de nieuwe app in de appstore te downloaden. Met de gedownloade app zouden de problemen verholpen moeten zijn.

Lees verder

Excursie techniekleerlingen leerjaar 1

Activiteiten

Op donderdag 6 april zijn onze techniekleerlingen uit het eerste leerjaar op excursie geweest op de bouwplaats van het nieuwe winkelcentrum op Leuken (tegenover Het Kwadrant).

Lees verder

Voorlichtingsbijeenkomst dyslexie

Leerling- en ouderinformatie

Met het oog op de overstap van de huidige basisschoolleerlingen groep 8 naar het voortgezet onderwijs organiseert Het Kwadrant een voorlichtingsuurtje over faciliteiten voor dyslectische leerlingen op onze school. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 april van 19.00 tot 20.00 uur op Het Kwadrant.

Lees verder

Wegwerkzaamheden Bassin

Leerling- en ouderinformatie

De gemeente Weert heeft besloten de kruising van het Bassin in Weert aan te passen. Dat is nodig omdat de veiligheid voor vooral fietsers moet worden verbeterd; er een betere verbinding moet komen tussen het Waterfront en de binnenstad en omdat de noordelijke entree naar de binnenstad moet worden verfraaid. Aangezien een deel van onze leerlingen op weg naar school gebruik maakt van deze route, informeren wij jullie graag over de planning van de werkzaamheden. Deze is hier in te zien. Mocht je deze route nemen, houd dan rekening met een langere reistijd.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!