Leerlingen helpen mee met aanleg Zintuigenpark

Drie dagen lang werken vier leerlingen van onze school mee bij de aanleg van het Zintuigenpark Weert in het IJzeren Man gebied. Het zijn onze derdejaarsleerlingen die de zesjarige techniekopleiding volgen (de zgn. Vakmanschapsroute). Samen met het Weerter speeltoestellenbedrijf Spereco helpen onze leerlingen mee met beton storten, palen monteren en sleepelementen in elkaar zetten.

Lees verder

PTA en PTO

Informatie

Het Kwadrant werkt, net als alle scholen voor het voortgezet onderwijs, met PTA's. Deze afkorting staat voor: "Programma van toetsing en afsluiting". Deze PTA's zijn voor leerjaar 3 en 4. Daarnaast werken wij met PTO's. Dit staat voor Programma voor Toetsing Onderbouw. De PTO's gelden voor leerjaar 1 en 2.
Klik HIER voor de PTA's en PTO's.

Lees verder

Tip van het CJG: Respect en beleefdheid

Informatie

In de puberteit ontstaan vrij plotseling veranderingen in de gedachten en relaties van pubers. Ze denken na en discussiëren over van alles. Ze worden kritisch tegenover anderen, ook tegenover hun ouders. Ook formuleren ze hun mening vaak stellig en ongenuanceerd. Dit lijkt respectloos of onbeleefd. Dat is zeker niet altijd hun intentie. Hoe ga je er mee om?

Lees verder

Workshops in Natuur- en Milieucentrum

Activiteiten

De leerlingen van K2B hebben vrijdag 29 september een tweede workshop gevolgd in het Natuur- en Milieucentrum te Weert. Tijdens deze workshop kregen de leerlingen letterlijk een spoor van een dier voorgeschoteld: een braakbal, ook uilenbal genoemd. Dit is een harige bal vol botjes en tandjes van vooral muisjes, dus de harde delen van zijn voedsel die een uil niet kan verteren en dan uitspuugt.

 

 

Lees verder

Verrassingsoptreden dj's GLOWINTHEDARK

Activiteiten

Om de LOB-activiteit Weert on stage te promoten, kwam vandaag het bekende duo GLOWINTHEDARK tijdens het 3e lesuur optreden voor de onderbouwleerlingen. Het duo zorgde ervoor dat iedereen enthousiast stond te springen en te dansen in de aula. Na afloop was er nog tijd voor de leerlingen om met het duo op te foto te gaan. Het was een geslaagd optreden! Bekijk hier de foto's.

 

Lees verderInformatiebijeenkomst Global Exploration

Leerlingeninformatie

Op dinsdag 10 oktober vindt er van 15.00 - 15.15 uur een informatiebijeenkomst plaats over de Globalreis naar China in 2018. Leerlingen van de reis naar India (2017) doen hier hun verhaal en beantwoorden vragen. Heb je interesse? Meld dit dan bij mevrouw Saes of dhr. Raemaekers. De bijeenkomst vindt plaats op Het College.

Lees verder

Informatiebijeenkomst voor ouders: roken, alcohol, drugs en gamen bij pubers

Ouders

LVO Weert organiseert op donderdag 5 oktober samen met het CJG een informatie-avond voor ouders. Het belooft een informatieve en leuke avond te worden!
In de puberteit komen onze kinderen in aanraking met roken, alcohol, drugs en met alles rondom internet. Hoe ze daar mee omgaan, hangt vaak samen met wat ‘de groep’ ervan vindt. Als ouder krijg je deze avond tips en handvatten. Er is voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Lees verder

Les in Natuur- en Milieucentrum

Activiteiten

Op vrijdagochtend 22 september heeft klas K2B les gehad in het Natuur- en Milieucentrum in het IJzeren Man-gebied. Het was een enerverende ochtend.  

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!