Storing Magister app opgelost

Leerling- en ouderinformatie

Het probleem dat vorige week ontstond op de Magister app is opgelost. Magister verzoekt alle gebruikers om de nieuwe app in de appstore te downloaden. Met de gedownloade app zouden de problemen verholpen moeten zijn.

Lees verder

Excursie techniekleerlingen leerjaar 1

Activiteiten

Op donderdag 6 april zijn onze techniekleerlingen uit het eerste leerjaar op excursie geweest op de bouwplaats van het nieuwe winkelcentrum op Leuken (tegenover Het Kwadrant).

Lees verder

Voorlichtingsbijeenkomst dyslexie

Leerling- en ouderinformatie

Met het oog op de overstap van de huidige basisschoolleerlingen groep 8 naar het voortgezet onderwijs organiseert Het Kwadrant een voorlichtingsuurtje over faciliteiten voor dyslectische leerlingen op onze school. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 april van 19.00 tot 20.00 uur op Het Kwadrant.

Lees verder

Wegwerkzaamheden Bassin

Leerling- en ouderinformatie

De gemeente Weert heeft besloten de kruising van het Bassin in Weert aan te passen. Dat is nodig omdat de veiligheid voor vooral fietsers moet worden verbeterd; er een betere verbinding moet komen tussen het Waterfront en de binnenstad en omdat de noordelijke entree naar de binnenstad moet worden verfraaid. Aangezien een deel van onze leerlingen op weg naar school gebruik maakt van deze route, informeren wij jullie graag over de planning van de werkzaamheden. Deze is hier in te zien. Mocht je deze route nemen, houd dan rekening met een langere reistijd.

Lees verder

“Cum laude” voor het kwaliteitskeurmerk LOOT

LVO-Weert

De stichting LOOT heeft op vrijdag 31 maart 2017 de vier scholen van LVO-Weert gevisiteerd. De auditcommissie heeft een panel van leerlingen, ouders, LOOT-begeleiders en directie bevraagd over de vastgestelde criteria die behoren bij het kwaliteitskeurmerk LOOT. Auditcommissie: “Als we een cijfer moeten geven dan verdient LVO-Weert een 8,5!” En natuurlijk zijn er ook enkele verbeterpunten die we zullen oppakken. Dit geweldige resultaat hebben we te danken aan een bevlogen team van LOOT-begeleiders.

Lees verder

Informatieavond Musicline

LVO-Weert

Op dinsdag 11 april 2017 organiseren Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant een informatieavond Musicline, de voorloper van het VoCo en de voorbereiding op het conservatorium! Speel je zelf een instrument of zing je graag? Ben jij iemand die veel met muziek bezig is? Dan is Musicline misschien iets voor jou! Kom samen met je ouders naar de informatieavond Musicline. Daar krijg je alle info over VoCo inclusief een inschrijvingsformulier. Vooraf aanmelden voor de informatieavond is noodzakelijk!

Lees verder

Tip van het CJG: Grof taalgebruik

Ouders

Jongeren kunnen de meest grove uitdrukkingen gebruiken. Als ouder sta je soms met je oren te klapperen. “Wat zei jij nou?” “Gewoon,” luidt meestal het antwoord,  “dat zegt iedereen.” Hoe ga je er mee om? Lees verder om een aantal tips te lezen.

Lees verder

Vak Mens en Natuur

Activiteiten

Binnen het vak Mens en Natuur werken de leerlingen van leerjaar 1 al enige tijd rond het thema 'Je lichaam'. De lessen rond het stuk 'Een mooier lichaam' worden deze week afgesloten met een leuk practicum: zelf een gezichtscrème maken.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!