Uitreiking certificaten

Kwadrant social

In januari 2017 heeft het (winter)project van Aischylos gedraaid, met 5 voorstellingen door Nederland en België. Het was een internationaal gebeuren: de Griekse Tragedie Trichiniai. Deze tragedie werd uitgevoerd in 7 verschillende talen. Er deden 8 scholen mee uit Nederland en België. Klik HIER voor meer informatie.
Een aantal van onze leerlingen heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Daarom werden zij vorige week in het zonnetje gezet en kregen zij een heus certificaat uitgereikt.

Lees verder

Vliegende start ticketverkoop LSD

250 Tickets verkocht in 3 minuten: Op maandag 20 maart 19:00 uur ging de online verkoop van het LSD Festival 2017 van start. De eerste 250 ‘Early Bird’ tickets waren binnen 3 minuten uitverkocht. Binnen een uur waren er al meer dan 500 tickets verkocht. Het LSD Festival 2017 is een openbaar evenement ter ere van alle eindexamenkandidaten die dit jaar in Weert afstuderen en wordt buiten de verantwoordelijkheid van de scholen om georganiseerd.

Lees verder

Regenboogclubs: geef je op!

LVO-Weert

In januari zijn de regenboogclubs van start gegaan. Een samenwerking tussen het AZC Weert en RICK met als doel kinderen en jongeren uit Weert en kinderen van asielzoekers elkaar op een zinvolle manier te laten ontmoeten. Door middel van kunstzinnige activiteiten ervaren ze waarin ze op elkaar lijken en waarin ze van elkaar verschillen. Het College en Het Kwadrant nemen actief deel aan dit bijzondere project. Twaalf weken lang vinden er verschillende culturele workshops plaats: maandag: muziek en dans, dinsdag: koken en creatief en donderdag: foto, film, docu. Bekijk de trailer en misschien word jij ook enthousiast!  Opgeven kan via info@ricknet.nl. Facebook: https://www.facebook.com/Regenboogproject/

regenboogclubs.jpg

Lees verder

Annika van Heukelom vervolgt basketbalcarrière in Amsterdam

Kwadrant social

Topsporttalentleerling Annika van Heukelom heeft ervoor gekozen om haar basketbalcarrière te vervolgen in Amsterdam. De leerling uit klas B4C basketbalt momenteel bji Almonte in Eindhoven bij de teams onder 20 en onder 18 jaar. Verder is Annika speelster bij het nationale team onder de 16 jaar. In Amsterdam kan zij op een hoger niveau basketballen in combinatie met haar vervolgopleiding CIOS. Wij wensen Annika veel succes!

Lees verder

Antje Award voor oud-leerling

Kwadrant social

Op zaterdag 11 maart heeft onze oud-leerling Khadija Sidi-Hbibi de Antje Award in ontvangst mogen nemen! Deze prijs, vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap. Khadija is momenteel als vrijwilligster werkzaam als klassenassistent en geeft huiswerkbegeleiding op onze school.

Lees verder

Muziekgala 2017

Activiteiten

Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2017 vindt weer het jaarlijkse Muziekgala van de drie Weerter middelbare scholen plaats in het Munttheater in Weert. De show wordt volledig ontwikkeld en ingevuld door leerlingen van deze scholen en is een zeer diverse avond uit voor iedereen die van muziek en entertainment houdt. Het is tevens het moment voor alle eindexamenclusters van het vak muziek, om hun muzikale eindproduct op het podium te presenteren. Ook dit jaar belooft het weer een show te worden die zijn weerga niet kent, met voor ieder wat wils. Variërend van popmuziek tot klassiek en van klassieke muziek tot blues; deze voorstelling heeft het allemaal in zich.

Lees verder

Ouders en leerlingen gezocht!

Leerling- en ouderinformatie

Stichting LVO (de stichting waar onze school onder valt) is momenteel bezig om een klankbordgroep op te richten, waar ouders en leerlingen deel aan kunnen nemen. De aanleiding voor deze klankbordgroep is het zogenoemde Opmaat-programma van de stichting. Dit programma bevat een aantal doelstellingen. De stichting wil hier graag over in overleg gaan met diverse betrokkenen. Dit overleg zal 2 a 3 keer per jaar plaatsvinden. Interesse? Meld je dan aan bij onze sectordirecteur Henk Winkelman.

Lees verder

Informatie Weert on Stage: leerjaar 3

Leerling- en ouderinformatie

Onze leerlingen van leerjaar 3 zijn met iets heel moois bezig dit schooljaar. In het kader van LOB (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding) wordt dit schooljaar voor het eerst Weert on Stage georganiseerd, het beroepsoriëntatieproject voor VMBO-ers. Lees HIER meer informatie over Weert on Stage.

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!