Mooie examenresultaten LVO Weert

LVO-Weert

Vrijdag 30 juni, een spannende dag voor de herkansers in het Voortgezet Onderwijs. De resultaten van de herexamens zijn bekend en laten zien dat de scholen van LVO-Weert wederom een mooi resultaat hebben behaald. De scholen scoren allen boven het landelijk gemiddelde en zijn daar uiteraard bijzonder trots op. Uitblinker is een slagingspercentage van 100% op Het Kwadrant. De goede resultaten vielen ook Geert Gabriëls, wethouder van de gemeente Weert, op: “Graag wil ik u feliciteren met de prachtige examenresultaten die de verschillende scholen in de regio Weert hebben behaald. Al jaren zijn de resultaten zeer goed en dat zegt iets over de kwaliteit van onderwijs in onze gemeente. Geweldig! Een terechte proficiat dus!”

Lees verder

Tijden schoolreis Phantasialand

Activiteiten

Op maandag 10 juli vertrekken wij naar Phantasialand. De leerlingen dienen zich om 8.30 uur te verzamelen op school bij hun coach. De coach spreekt hiervoor een eigen plek af met zijn/haar klas. Omstreeks 19.00 uur zullen de bussen weer arriveren op Het Kwadrant. De busindeling wordt nog bekend gemaakt.
Denk aan een geldig legitimatiebewijs!

Lees verder

Leerlingen LVO Weert naar India

LVO-Weert

Vrijdag 14 juli is het zover. Maar liefst 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant zetten koers naar India voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. In deze drie weken gaan we er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is. Tijdens deze ontwikkelingsstage zijn onze leerlingen te gast bij diverse middelbare scholen waar ze samen met de Indiaanse scholieren, hun buddy´s, vele activiteiten ondernemen en een stuk van India mogen ontdekken.

Lees verder

Tip van het CJG: voldoende drinken

Leerling- en ouderinformatie

Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. Voldoende drinken is dus noodzakelijk om gezond te blijven. Een puber heeft ongeveer twee liter water nodig op een normale dag. Bij warm weer, sporten of ziekte (bijvoorbeeld diarree) is dat meer. Hoe zorg je ervoor dat jouw puber voldoende drinkt? Lees verder voor een aantal tips.

Lees verder

100 % geslaagden!

Nieuws en nieuwtjes

Op vrijdag 30 juni was de uitslag van de herexamens. Een spannende dag, met supernieuws: allemaal geslaagd! Dit betekent dat onze school voor het tweede jaar op rij een slagingspercentage van 100 % behaald heeft. We zijn trots!

Lees verder

Stichting VO regio Weert - bedrijfsleven

LVO-Weert

Vorig jaar december nam hij na een ruim 40-jarig dienstverband als docent Nederlands al afscheid van het onderwijs. Binnenkort laat hij ook zijn ‘kindje’ los, de Stichting VO regio Weert-Bedrijfsleven. 1Weert ging in gesprek met Ruud Könemann (66), een gedreven onderwijsvernieuwer, en publiceerde deze week het artikel ‘Leren in de échte wereld’ over de Stichting VO regio Weert - bedrijfsleven (voorheen Stichting Kwadrant - Bedrijfsleven). Benieuwd? Het artikel is HIER in te zien..

Lees verder

Diploma-uitreiking

Leerling- en ouderinformatie

We wachten nog in spanning op de resultaten van de herexamens, maar de planning van de diploma-uitreiking is wel al bekend. Deze feestelijke avonden vinden volgende week plaats.

Lees verder

LAN Party

LVO-Weert

Donderdag 13 juli 2017 gaat het gebeuren… LVO-Weert organiseert voor de vierde keer een LAN-Party. Vanaf 9:00 tot 23:00 uur kunnen gameliefhebbers hun hart ophalen op de Philips van Horne. De hele dag worden er computergames gespeeld en is er volop de gelegenheid om kennis uit te wisselen. Van ‘Unreal Tournament 2004’ tot ‘Call of Duty 2’, er is dus voor iedereen wel wat te doen! De LAN-Party is toegankelijk voor alle leerlingen én personeel van de Philips van Horne, Het Kwadrant, Het College Weert én BRAVO! College Cranendonck. Ben jij erbij? Voor het avondeten wordt gezorgd! De inschrijving is gesloten.

Lees verderThornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeƫnbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!