LSD openbaar evenement

LVO-Weert

In diverse media heeft u kunnen lezen over het LSD-festival op vrijdag 21 april in Weert; het festival dat is opgericht ter ere van de eindexamenkandidaten die op deze dag hun laatste schooldag vieren in Weert. Graag willen wij nogmaals benadrukken dat het LSD Festival een openbaar evenement is dat buiten de verantwoordelijkheid van de scholen om georganiseerd wordt. De kaartverkoop en promotie vinden dus ook niet op de scholen plaats.

Lees verder

Leerling doet vrijwilligerswerk

Kwadrant social

Tamara Knapen zit bij ons op het Praktijkonderwijs, in klas F23D. Zij werkt als vrijwilliger bij een zorgcentrum. Kan 'leren in de echte wereld' nog meer van toepassing zijn? Lees gauw verder om haar mooie verslag hierover te lezen.

Lees verder

Basketball Academy Limburg U18 wint NBB beker

Nieuws en nieuwtjes

De basketballers van de Basketball Academy Limburg hebben de NBB Beker in de leeftijdsklasse Mannen U18 veroverd. Dat deden ze vrijdagavond na een zinderende comeback. Tegenstander Lokomotief uit Rijswijk stond het hele duel op voorsprong, maar in de laatste minuten van de wedstrijd gingen de Limburgers toch met de beker aan de haal. In Utrecht werd het 83-75 in het voordeel van de Limburgse ploeg.

Lees verder

Gastles ING

Activiteiten

Op vrijdag 17 maart waren twee ING-medewerkers bij ons in de klas bij het vak 'Economie ondernemen' (klassen 3 basis en 3 kader). Eén van deze medewerkers schreef er een stukje over. Klik gauw verder om dit te lezen.

Lees verder

Uitreiking certificaten

Kwadrant social

In januari 2017 heeft het (winter)project van Aischylos gedraaid, met 5 voorstellingen door Nederland en België. Het was een internationaal gebeuren: de Griekse Tragedie Trichiniai. Deze tragedie werd uitgevoerd in 7 verschillende talen. Er deden 8 scholen mee uit Nederland en België. Klik HIER voor meer informatie.
Een aantal van onze leerlingen heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Daarom werden zij vorige week in het zonnetje gezet en kregen zij een heus certificaat uitgereikt.

Lees verder

Vliegende start ticketverkoop LSD

250 Tickets verkocht in 3 minuten: Op maandag 20 maart 19:00 uur ging de online verkoop van het LSD Festival 2017 van start. De eerste 250 ‘Early Bird’ tickets waren binnen 3 minuten uitverkocht. Binnen een uur waren er al meer dan 500 tickets verkocht. Het LSD Festival 2017 is een openbaar evenement ter ere van alle eindexamenkandidaten die dit jaar in Weert afstuderen en wordt buiten de verantwoordelijkheid van de scholen om georganiseerd.

Lees verder

Regenboogclubs: geef je op!

LVO-Weert

In januari zijn de regenboogclubs van start gegaan. Een samenwerking tussen het AZC Weert en RICK met als doel kinderen en jongeren uit Weert en kinderen van asielzoekers elkaar op een zinvolle manier te laten ontmoeten. Door middel van kunstzinnige activiteiten ervaren ze waarin ze op elkaar lijken en waarin ze van elkaar verschillen. Het College en Het Kwadrant nemen actief deel aan dit bijzondere project. Twaalf weken lang vinden er verschillende culturele workshops plaats: maandag: muziek en dans, dinsdag: koken en creatief en donderdag: foto, film, docu. Bekijk de trailer en misschien word jij ook enthousiast!  Opgeven kan via info@ricknet.nl. Facebook: https://www.facebook.com/Regenboogproject/

regenboogclubs.jpg

Lees verder

Annika van Heukelom vervolgt basketbalcarrière in Amsterdam

Kwadrant social

Topsporttalentleerling Annika van Heukelom heeft ervoor gekozen om haar basketbalcarrière te vervolgen in Amsterdam. De leerling uit klas B4C basketbalt momenteel bji Almonte in Eindhoven bij de teams onder 20 en onder 18 jaar. Verder is Annika speelster bij het nationale team onder de 16 jaar. In Amsterdam kan zij op een hoger niveau basketballen in combinatie met haar vervolgopleiding CIOS. Wij wensen Annika veel succes!

Lees verder

Thornstraat 7 6004 JP Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 513 666
Postadres: Postbus 140 6000AC Weert

Copyright © 2017 Het Kwadrant

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!